Droppet ut av BI. Nå arrangerer de «stjerne»-konferanse
Marius Røed Wang (24) og Christoffer Omberg (25) droppet ut av BI for å arrangere konferanser med Alex Ferguson, Garry Kasparov og søsteren til Mark Zukerberg.
Tirsdag gikk Oslo Business Forum (OBF) av stabelen. Det summer av nettverksbygging fra forsamlingen med alt fra anerkjente direktører til håpefulle gründere. Bak arrangementet med navn som Facebook-gründeren Mark Zuckerbergs søster, Randi Zuckerberg, og sjakkstjernen Garry Kasparov på plakaten står Vestby-guttene og tidligere BI-studentene Marius Røed Wang og Christoffer Omberg.
– Vi hadde egentlig ikke noen gjennomtenkt idé eller plan eller noe som helst. Vi hadde bare en ambisjon om å få tak i store internasjonale navn. Og det munnet ut i at vi har bygget opp Oslo Business Forum over to år, sier Wang.
Konferansen fremstår som gjennomført og profesjonell, kanskje i større grad enn hva man skulle forvente fra et snaut to år gammelt initiativ fra to gutter i tjueåra.
Tipsene for deg som vil gründer: – Ikke ta imot råd på vors
– To unge, naive gründere
Det hele starter på Handelshøyskolen BI, hvor Wang og Omberg over en lengre periode forsøker å huke tak i store internasjonale foredragsholdere til en studentforening, men mislykkes gang på gang. Da de endelig får napp, er det ingen liten fisk som biter på. I januar 2016 får de tak i Sir Alex Ferguson, tidligere manager i Manchester United.
Når hverken studentforeningen eller BI utviser særlig interesse, setter Wang og Omberg studiene på pause og satser en halv million hver på det som skulle bli Oslo Business Forum.
– I løpet av den første uka hadde vi solgt 2 billetter og omsatt for 12 000 kroner. Da begynner vi å lure på om det her var så lurt, sier Wang.
Tross motgang klarte guttene å fylle Konserthuset med omtrent 1000 mennesker.
Fadderuka på BI: Taket raste, flere skadd
– Var det et punkt dere vurderte å gå tilbake til studiene da?
Guttene ler og svarer unisont ja.
– Vi var jo ikke sikre på om vi skulle gå igjennom med det her, vi gikk jo klart med underskudd. Vi hadde ikke noen kjempestore planer for videre fremdrift, sier Omberg og fortsetter:
– Men jeg tror vi var ganske enige om at vi i hvert fall måtte kjøre på en gang til. Nå har vi bygd opp et merkenavn. Hvis vi stopper nå, så kan det være det akkurat er på vei til å ta av.
Nå har bedriften til de to unge og naive gründere vokst til 12 fulltidsansatte.
BI bruker store penger på reklame: Slik brukes influencere i markedsføringen
Learning by doing
Fredrik C. Paulshus Dehli (25) er inne i sitt siste semester av økonomi og forretningsjus ved BI, og startet i bedriften for tre uker siden. Han beskriver et ungt og spennende arbeidsmiljø hvor samtlige ansatte er i tjueåra.
– Det er mye guts, og mye motivasjon. Men det er også mye gjennomføringskapasitet, sier han. Delhi mener fordelen ved et ungt miljø er at man tør å tenke innovative tanker og ikke bare ta det tradisjonelle til nye høyder. Han ser også ulempene ved å ikke ha like mye arbeidstyngde som større, mer etablerte firmaer.
– Det må nok være at man ikke har like mye erfaring som ung. Men vi lærer fortsatt, sier Dehli. Både Omberg og Wang mener man har stort utbytte av all praksisen, tross usikkerheten.
– Når du ikke målene du setter deg her, så er det alvorlig. Så man lærer vanvittig mye mer av å gjøre ting i praksis, sier Wang
Selv om Wang og Omberg anbefaler likesinnede å satse på gründertilværelsen, understreker de at det å starte opp og drive selv ikke bare er gøy, men krever hardt arbeid. Selv har de enda ikke fått igjen det de spyttet inn i oppstartsfasen.
– Hva gjør dere om suksessen tar slutt?
– Det er ikke noe alternativ. Og jeg tror ikke det kommer til å skje med det første, sier Wang.
Dersom det skulle skje, er guttene imidlertid sikre på at når de har gjort det én gang, vet de at de kan klare det igjen.