Universitas mener:
Hjelp, jeg er student i Oslo!
Studenttilværelsen i Oslo kan være fantastisk, eller helt jævlig. Særlig om du er innflytter. Er du heldig kan du ende opp med et minne om studietiden som de beste årene i livet, og i verste kan du ende opp blant de fem prosentene av studenter som oppgir å være ensomme.
Problemet ligger i at studentbyen Oslo ikke er akkurat det: En studentby.
Du har kanskje hørt om evigvarende nachspiel på Samfundet i Trondheim, eller oppslukende foredragskvelder på Kvarteret i Bergen? Sånt driver vi ikke med i Oslo.
Fikk du med deg denne? Bjølsen studentby er som et fengsel
Riktignok har vi et eget studenthus, Chateau Neuf, men et besøk dit en fredagskveld er et sørgelig skue. De aktive der koser seg, og mang et kjent fjes kan fortelle at det var nettopp der hadde sine beste år. Men studentmassen? Den finner du spredt utover byen.
Ifølge Universitas-Ingrid er i hvert fall Chateau Neuf hverken kjedelig eller forutsigbart: Hotel Neuf – stedet der alt kan skje
Oslo har rett og slett ikke et definert studentmiljø.
Det er ikke nødvendigvis negativt. Det betyr bare at ansvaret hviler på deg selv. Oslo er en stor by, og noen ganger, hvis du myser litt, kan den til og med se ut som en ekte storby.
Oslo har tilbud som tilfredsstiller de fleste interesser, det samme gjelder universitetene og høyskolene. Men du er nødt til oppsøke tilbudene selv.
Folk som er oppvokst her, er sjelden å finne i rød, gul eller lilla t-skjorte. De har gjerne sine egne vennegjenger og er ikke på jakt etter en hånd å holde i når storstipendet er borte og eksamenstiden nærmer seg.
Noen velger å rømme hovedstaden: Studerte seks måneder i ødemarken
Er du innflytter og føler deg litt for kul for fadderuka? Ikke vær det. Aldri er byen så åpen og gjestfri som nå. Aldri er det så lett å få seg en studievenn, et hook eller en kollokviegruppe som nå.
Hvis du synes Oslo har lite å by på, bør du lete litt hardere. Her får du ikke mer moro enn du lager sjøl.