Det viktigste du vil lære som student, er å stille spørsmål, mener rektor ved Oslomet, Curt Rice.

Det er bra med to universiteter i samme by!

Jeg mener at studenter ved UiO og OsloMet (sic) har mye å tjene på enda tettere samarbeid også på andre områder.

Publisert Sist oppdatert

Mest av alt er jeg glad for at akkurat du har valgt å ta sjansen på høyere utdanning.

Kjære studenter, velkommen til et nytt akademisk år! Spesielt velkommen til deg som er student for aller første gang.

Ved studiestart i år opplever Oslo som den første byen i Norge å ta imot studenter til ikke bare ett, men to universiteter. Universitetet i Oslo har eksistert siden 1811, og er med sine 207 år landets eldste universitet. OsloMet – storbyuniversitetet (sic) ble universitet 12. januar i år, og har dermed vært i drift som universitet ikke stort mer enn 207 dager!

Les også: Har brukt millioner på nye skilt – ansatte raser

Det er bra med to universiteter i samme by. Vi utfyller hverandre og har mange felles interesser. Blant de viktigste er å gjøre Oslo til en enda bedre studentby. Derfor jobber UiO og OsloMet (sic) sammen med blant annet kommunen og Studentsamskipnaden med å legge til rette for et godt studentliv. Du kan hjelpe oss med dette arbeidet ved å si fra om hva du synes bør prioriteres, for eksempel ved å skrive et innlegg i Universitas eller delta i studentdemokratiet.

Slik var åpningsseremoniene: Gravalvor, presta­sjons­press og fullt show

Jeg mener at studenter ved UiO og OsloMet (sic) har mye å tjene på enda tettere samarbeid også på andre områder. For å tenke høyt, så lurer jeg på om det er rom for økt fleksibilitet mellom studieprogrammene våre. Vi bør kanskje gjøre det mulig for studenter å kunne ta et emne eller to ved den andre institusjonen der det kunne passe. For eksempel hadde kanskje studenter i språkfag ved UiO likt å kunne ta et av emnene i OsloMet (sic) sitt tolkeutdanningsprogram? Eller kanskje studenter ved OsloMet sine ingeniørutdanninger kunne ha nytte av å ta et emne i et beslektet disiplinfag ved UiO? På denne måten ser jeg for meg at vi har mulighet til å gi studenter ved begge Oslo-universitetene et enda bredere tilbud.

Det er flere muligheter for økt samarbeid, og derfor er jeg glad for god dialog på alle nivåer mellom byens to universiteter. Men mest av alt er jeg glad for at akkurat du har valgt å ta sjansen på høyere utdanning. Husk at læring er ikke noe som skjer isolert. Læring kommer av en prosess du må ta aktiv del i, enten det er i dialog med lærere, medstudenter eller ute i praksis.

OsloMet eller Oslomet? Kan studenter ved Oslomet skrive navnet på sitt eget lærested?

Men det viktigste du vil lære, er å stille spørsmål! Utfordre deg selv, faget og lærere, vedtatte sannheter og praksis. Nysgjerrighet og kritisk tenkning er avgjørende for at det gjøres nye oppdagelser som vil bidra til et bedre samfunn.

Lykke til med studiestart alle sammen!

Powered by Labrador CMS