Bergtatt av Sundfør

Hold kjeft, jeg hører på Sundfør, for faen.

Publisert Sist oppdatert
Litt platt: André Bratten lever ikke helt opp til forventningene. Konserten ble for lang og for kjedelig.
Imponerer: Henriette Motzfeld og Catharina Stoltenberg bak duoen Smerz, har definitivt noe stort på gang.

Stemningen er til å ta og føle på idet Susanne Sundfør drar i gang Øyas siste konsert med den korte, men majestetiske «Darlings». Det er bare å senke skuldrene og nyte, for innen få sekunder har Sundfør overbevist deg om at det er intet annet sted du bør være enn akkurat her.

Hitene kommer som perler på en snor, og det er ingen tvil om hvorfor akkurat hun har fått oppgaven om å avslutte årets festival, der hun fremfører alt fra nedstrippede «he Brothel», til den litt mer poppa «Kamikaze» på mesterlig vis.

For selv om både Sundfør og følget er kledd i svart, uten hjelp fra annet enn lyskastere og et bakteppe som likner en stjernehimmel, rekker det aldri å bli kjedelig. Haugesundsjenta har publikum i sin hule hånd. Men selv om konserten gir deg gåsehud over hele kroppen, er det noen små nedturer. Vokalen er tidvis litt for lav, og overdøves av fulle fans som etter fire dager med fest ikke har stemme igjen, men på død og liv skal synge med. Heldigvis tar hun ved siden av ansvar: Hold kjeft, jeg hører på Sundfør, for faen.

Les flere Øya-anmeldelser her:

Miss Tati: Etterlengtet souldiva

André Bratten: Bratten-fest uteble

Smertz: Den gode hipstersmerten

Powered by Labrador CMS