Kjempeglad

Student­stri­pene seiret

Et tosifret antall bidrag gjorde jobben vanskelig for juryen i Universitas' tegneseriekonkurranse.

–⁠ Denne må vinne. Den har sjarm. Den har like stygge tegninger som det Christopher Nielsen (To trøtte typer) produserer, sier tegneserietegner og jurymedlem Karine Haaland. Hun holder Magnhild Eggens bidrag i hånden.

–⁠ Men denne har de beste tegningene, sier jurymedlem og tegneserieekspert Morten Harper. Han holder opp serien

RAAH av Håkon Repstad.

–⁠ Nehei. Denne er morsom og har gode ideer, sier avtroppende tegneserietegner Ola Hegdal. Serien han holder opp heter Jan og er tegnet av Ole Peder E. Giæver.

Diskusjonen er i gang.

Mangfold og kvalitet

De fleste av bidragene i tegneseriekonkurransen har på en eller annen måte konsentrert seg om livet rundt studenttilværelsen. Dette gir pluss i boka fra Haaland og Harper. Bidrag med flere enn tre striper blir også favorisert.

–⁠ Det er lettere å se potensialet når det er flere striper, sier Haaland.

Hun er villig til å gi seg på favoritten sin og ser nøyere på et par av de andre bidragene.

–⁠ Stripene må ha humor, de må ha potensial og de må være sjarmerende. Det er viktigere enn streken, sier hun til Harper som rister på hodet.

Juryen legger vekt på gode poenger og striper som klarer å overraske. Men Harper vil også ha en viss kvalitetssikring når det gjelder tegningene.

–⁠ Hva med denne? Hegdal avbryter.

Tre hoder lener seg over bordet. Tre munner ler.

–⁠ Det er sant; slik er maten på Frederikke, sier Haaland.

–⁠ Streken er ikke så verst heller, innrømmer Harper.

Juryen har kåret en vinner

Første plass

Trond Haukvik

Juryen var imponert over de morsomme poengene.

–⁠ Stripen fikk meg meg til å humre, mener Harper. Alle poengene er universitetsorienterte, og det er tydelig at Haukvik får med seg aktuelle studenttemaer og klarer å spøke med dem. Juryen likte også streken, men oppfordrer vinneren til heretter å bruke fyllepenn fremfor tusj.

Andre plass

Jan, serien til Ole Peder E. Giæver fikk skryt for sine mange bidrag. Med 15 striper leverte han desidert flest. Juryen synes også poengene var gode og studentorienterte.

–⁠ Det er deilig å se Søviksnes få gjennomgå, mener Haaland.

tredje plass

Serien Lars og Bluto får skryt for sine gode tegninger. Serien er det eneste bilaget som er produsert av to personer. Marius Vibe og Thomas Moldestad både tegner og lager vitsene.

–⁠ En deilig liten nerd blir student, mener Hegdal.

–⁠ Dette var gøy. Jeg har tenkt å bli kunstmaler, men går gjerne omveien som tegneserietegner, sier vinner og informatikkstudent Trond Haukvik.

Som premie fikk han en orginal fra Ola Hegdals tidligere faste stripe

På kloden.

Haukvik satt seg ned to dager før fristen løp ut og produserte tre striper.

–⁠ Jeg var sent ute, men trodde likevel jeg hadde en liten sjanse, sier han.

Haukvik skulle egentlig produsere striper for mat.nat. avisen Bjørnetjenesten, men vil nå sette alle kunstneriske kluter til mot Universitas.

–⁠ Jeg må bare skaffe meg en fyllepenn først, sier Haukvik.

Universitas kommer til å trykke Haukviks bidrag og noen av de andre bidragene til konkurransen på baksiden av kommende utgaver.