Showdown på Blindern

Farlige folk ferdes ved Universitetet. Men hvem er farligst?

–⁠ Personlig skulle jeg gjerne ha sparket ned en bokser eller to, sier Vincent Tsang, kontaktperson i Taekwondo-gruppa ved Oslostudentenes idrettsklubb (OSI).

Universitas har satt seg som mål å finne ut hvem av de utallige kampsport-gruppene på Blindern som er best til å sloss.

Stiller til fight

–⁠ Hei, har dere lyst til å være med på en turnering mellom kampsport-gruppene på Blindern?

–⁠ Ja, det høres jo spennende ut, svarer Adrian Poljac, leder for boksegruppa.

Kan det virkelig la seg gjøre å få til en turnering? På forhånd har vi egentlig små forhåpninger om å få dette i havn. Kampsport-folka er kjent for å være skummelt seriøse. Men fektegruppa må vel sette pris på en real duell.

–⁠ Vi ville jo slått alle, kanskje med unntak av Kendo. Uansett er jo dette ugjennomførbart rett og slett fordi det er farlig. Vi har tung beskyttelse, og uten den er fektekorden livsfarlig, særlig med tanke på at den kan brekke, sier leder Christian Pedersen.

Er det ingen du kunne ha tenkt deg å stilt opp mot?

–⁠ Jeg tror faktisk vi kunne slått pistolklubben. Beskyttelsen vår er i prinsippet bedre en politiets skuddsikre vester. Men det hadde jo fortsatt vært uansvarlig farlig for skytteren, avslutter Pedersen, og vi kontakter Judo.

–⁠ Ja, det er bare å si ifra, vi går mot hvem som helst. Nå ser jeg jo for meg at vi passer best mot Jujutsu og Aikido, så lenge Jujutsu-folka lover å ikke lugge, sier Odd-Erik Dingsøyr, kontaktperson for Judo.

Vi prøver våpensporten Kendo.

–⁠ Vi har allerede tenkt på muligheten for en kamp mot en fekter. Boksing og sånt går jo ikke, vi tar jo livet av dem uten problem. Kung Fu og Aikido har jo også noe våpen, så det kunne også vært mulige opponenter, sier Kendo-utøver Ida Marie Jahr.

Skeptiske Orientalere

Den største kampsportgruppa på Blindern er Aikido, som definerer seg som selvforsvar og ikke kampsport.

–⁠ Det er nok ikke aktuelt for oss, mener teknisk nestor Jo Giske.

–⁠ Vi driver ikke med konkurranse. Jeg tror også en slik turnering vil være en risiko å arrangere. Hvis du skulle ha gjort noe slik, foreslår jeg en Sumo-turnering.

Karate neste.

–⁠ Det ser jeg ikke helt hensikten med, men vi kan ta det opp i styret, svarer nestleder i Karategruppa Kristin Haugen.

Get in the ring

Uten store forhåpninger ringer vi Capoeira og foreslår en kamp mot en bokser.

–⁠ De bruker jo bare hender, mens vi bruker føtter. Vi har jo heller ingen tradisjon for noen poengberegning, det er en æresgreie der du skjønner når du har møtt din overmann. Det hadde vel passet oss bedre å møte Taekwondo eller Jujutsu, sier trener Rune Garberg.

Dette ser ikke så verst ut. Vi får også positiv respons fra Kung-Fu, og mangler kun å spørre Jujutsu. Så følg med. Nå kan alt skje.