FRISKE: Javier Santana (t.v.) og Alexander Jacobson sørger for fin kaffeflyt på SV-fakultetet.

Sykemelding gir lange køer

Syke baristaer har den siste tiden skapt lengre køer enn normalt ved SiOs kaffebarer.

Publisert Sist oppdatert

I deler av januar og februar har køene ved SiOs kaffebarer vært lengre enn normalt. Årsaken er at flere baristaer har sykemeldt seg. Etter det Universitas erfarer, skyldes flere av sykemeldingene senebetennelser. Men akkurat hvor mange baristaer dette gjelder, vil ikke administrerende direktør for Studentkafeene Knut Marius Karlsen uttale seg om.

– Slitasjeskader er et problem når man jobber i baristabransjen, sier Karlsen. Han vil heller ikke bekrefte at sykemeldingene har sammenheng med senebetennelser, men medgir at Studentkaféene har hatt problemer med å få tak i vikarer som kan erstatte de fast ansatte.

– Vi prøver å sette inn vikarer så langt det lar seg gjøre, men på spesialsteder som kaffebarer kreves det mer, og det er ofte vanskeligere å få tak i flinke folk, sier Karlsen.

Per Kramer, student og barista gjennom flere år, forteller at senebetennelser er et vanlig problem i kaffebransjen.

– De fleste baristaer har problemer med håndledd og skuldre. Mange får senebetennelse tidlig i yrket på grunn av dårlig teknikk og feilbelastning, sier han.

Kramer har ikke jobbet for Studentkafeene selv, men mener generelt det er viktig å sjekke hvordan baristaene jobber, og sørge for at utstyret er riktig.

– Det er sjelden man blir lært opp med annet for øye enn å lage best mulig kaffe. Da blir det fort senebetennelser ut av det.

Powered by Labrador CMS