Trekker seg fra valget

Karl Johans-lista vil at folk skal kunne stemme blankt og samtidig føle seg samfunnsengasjert.

Publisert

Karl Johanslista

  • Kjernesaken til fraksjonen Karl Johanslista (KJH) har, siden den oppstod på begynnelsen 90-tallet, vært å gjøre Frokostkjelleren til en studentdrevet, og ikke SiO-drevet, pub.
  • KJH beskriver sin politikk som individualistisk orientert. De kaller det en politikk for studenter generelt og jusstudenter spesielt, og vil ikke sammenligne seg med ett enkelt parti.

– Blanke stemmer bør telles med som en prosentandel av velgerne, og ikke bare forkastes. På den måten blir det mulig å være samfunnsengasjert samtidig som man viser at man ikke har funnet seg til rette med de alternativene en kan stemme på, sier Ulrik Motzfeldt, leder for jusstudentenes fraksjon; Karl Johanslista (KJL).

Med det trekker KJL seg fra studentparlamentsvalget, etter bare et halvt år som selvstendig fraksjon. Årsaken er at fraksjonen ikke har klart å få nok kandidater til å stille.

– Vi hadde tenkt å stille, men gjør det ikke – primært fordi studenter ved fakultetet ikke ønsker å engasjere seg i studentpolitikk, sier Motzfeldt.

– Latterliggjort

Motzfeldt har tidligere gått til frontalangrep på resten av fraksjonene i Studentparlamentetet.

«KJL stiller ikke til valg ved jussen. Dette er riktig. Vi fant ingen som faktisk hadde lyst til å bruke sin fritid på å bli latterliggjort, ikke tatt seriøst og i tillegg forsøkt fortiet når de prøver å ta opp ting i 'demokratiske' forum. For, i motsetning til Sigurd B.s fraksjon Sosialdemokratene, ønsker KJL å ha personer som er interessert i å faktisk gjøre en jobb på lista vår. Vi fyller ikke opp en liste, bare for å fylle opp en liste.» skrev Motzfeldt på Universitas’ debattforum i begynnelsen av mars.

– Tror du ikke folk kan oppfatte dette som surmuling fra deres side, fordi dere ikke klarer å skaffe nok folk?

– Vi har allerede hørt fra folk at vi furter. Det kan kanskje oppfattes som surmuling, men det er ikke vår sak. Folk må få oppfatte det på den måten, hvis de vil.

Motzfeldt innrømmer samtidig at informasjonen kan ha vært litt tynn fra KJLs side:

– Det har nok vært lite fokus på hva Studentparlamentet er og hva man driver med der. Dette har ført til at folk føler at det ikke angår dem så mye som det kanskje burde. Det tar vi kritikk på, men samtidig mener vi at Studentparlamentet heller ikke klarer å informere godt nok, sier han.

– I tillegg har jusstudentene fått inntrykk av at studentpolitikken kun består av indre stridigheter.

Powered by Labrador CMS