HEDRER BJØRNEN: Det mangler ikke på bamser på MatNat-fakultetet, men vil du danse med selve storebjørnen, må du komme på Biørneball, ifølge Helle Rustad og Sivert Hatteberg.

Bamsedans og eksplosive kjemikalier

I februar feirer Realistforeningen sin høye beskytter bjørnen Ursa Major. Du er herved invitert.

Publisert Sist oppdatert

2010 blir et år i bjørnens tegn for Realistforeningen (RF). Den siste uka i februar arrangeres nemlig Biørnegildet.

– På bjørnegildet hedrer vi Matematisk-naturvitenskapelig fakultetets (MatNat) høye beskytter, den store bjørnen Ursa Major, sier gildesjef Sivert Hatteberg.

Gildet er en ukelang festival som er blitt arrangert siden 1924, men som kun finner sted hvert tredje år. Feiringen kulminerer i det tradisjonsrike Biørneballet 27. februar på Gamle Logen. Her blir det middag og bankett, og det blir mulig å treffe selveste storbjørnen.

– Morsomme ting som eksploderer

Men først blir det altså en ukelang feiring med konserter, kakeseremoni, og populærvitenskapelige foredrag. Fra 19. til 26. februar, kan du blant annet oppleve foredrag med kjemiingeniør ved Universitetet i Oslo (UiO), Øystein Foss.

– Egentlig viser han bare masse morsomme ting som eksploderer, sier Hatteberg.

I tillegg er «Matematikk i Andeby» og «Vinsmaking med realfaglig vri» noe av det som står på programmet. Under vinsmakingen kan man i tillegg til å smake vin, få vite litt om de kjemiske forbindelsene som bestemmer hvordan vinen smaker. Og det er ikke bare byens realfagstudenter som får muligheten til å se eksploderende kjemikalier og danse med bjørnen.

– Biørnegildet er åpent for alle studenter, frister Hatteberg.

Egg, bacon og åndelig føde

Men Biørnegildet er ikke det eneste Realistene byr på i 2010. Nytt av i år er konseptet «Real frokost».

– Det ligner litt på Frokost med Bernt, bortsett fra at man får en real frokost, med for eksempel egg og bacon, sier leder i RF, Liv-Elisif Kalland.

Dette betyr at ved siden av en god frokost kan vitebegjærlige studenter oppleve populærvitenskaplige foredrag med påfølgende debatt om realfaglige emner.

– Vi prøvde ut konseptet to ganger i høst, og det fungerte veldig bra, så i vår vil vi arrangere det månedlig, sier Kalland.

Powered by Labrador CMS