
Student-TV på sparebluss
Oslo Student-TV har mer engasjement enn penger. På grunn av pengemangel har produksjonen gått for halv maskin siden oppstarten.
STUDENT-TV: – Det har vist seg å være vanskeligere enn vi trodde å få penger til utstyr. Mye av pengene vi har fått er øremerket drift, og vi får ikke lov til å bruke det på utstyr. Det får vi ikke før vi viser at vi er seriøse og at vi er kommet for å bli, sier økonomiansvarlig Anette Jamtvedt i Oslo Student-TV (OSTV).
Da OSTV startet opp forrige semester budsjetterte den purunge studentforeningen med 85 000 kroner til utstyr, som skulle inkludere kameraer, redigeringsstasjoner, programvare og lydutstyr. Men manglende støtte og en stjålet datamaskin har ført til at foreningen har laget tv på under halvparten av det planlagte budsjettet. Hittil har studentkanalen produsert nett-tv med kun to kameraer og én redigeringsstasjon.
Jamtvedt innrømmer at det har vært tyngre enn planlagt, og sier at de har gått til Velferdstinget (VT) for å søke støtte. VT gir i år bevilgninger på til sammen rundt 3,3 millioner til studentmediene Universitas, Radio Nova og Argument.
LES OGSÅ: Tøff start for Oslo Student-TV
Trenger 70 000
Redaktør Siri Nerbø understreker at det ikke er nedleggelsesfare.
– Dette er ingen krise for driften. Vi har ressurser og 43 medlemmer som er villige til å jobbe for at dette skal bli bra. Vi har greid oss på det lille utstyret vi har til nå, sier hun.
Men foreningen ønsker seg flere kameraer, redigeringsstasjoner og lydutstyr – verdier for rundt 70 000 kroner. Søknaden til VT skal inn i september, men pengene vil uansett ikke komme før neste semester. Foreningen har ennå ikke satt noe beløp på søknaden, og Nerbø tør heller ikke gjette på hvor mye de kan få.
LES OGSÅ: Oslo Student-TV vil bli underholdningsorkan
Ingen nyheter, ingen støtte
Blant VTs kriterier for tildeling finnes blant annet et krav om uavhengig nyhetsdekning for alle studieinstitusjonene som er tilknyttet SiO. Per i dag er OSTV en ren underholdningskanal, uten nyhetsdekning.
– Vi kommer til å sette ned en kontrollkomité som vil vurdere i hvor stor grad de forskjellige kravene blir møtt, sier Mari Berdal Djupvik, leder i VT.
Hun er ikke helt avvisende til OSTVs søknad, og viser til studenttidsskriftet Argument, som heller ikke har noen klar nyhetsfunksjon, men likevel mottar støtte.
– Men BI-avisa Inside fikk for eksempel trukket sin støtte nettopp på grunn av at de ikke fylte det kravet, fortsetter hun.