Begrensede åpningstider på serveringsstedene til SiO:
– Man kan ikke spise brødmat hver dag
Alternativene for å stilne sulten er begrenset ved SiOs serveringssteder denne høsten.
– Jeg synes først og fremst det er veldig klønete at Frederikke holder stengt, sier Anders Reff (35) student i nordisk på lektorprogrammet ved Universitetet i Oslo (UiO) 12. mars stengte Studentsamskipnaden SiO dørene til sine serveringssteder. SiO drifter 42 spisesteder og kaffebarer på ulike utdanningsinstitusjoner i Oslo. Flere av serveringsstedene opererer med begrenset åpningstid, og 19 av dem holder fortsatt stengt.
Amerikanske studenter: – Jeg er livredd
Alternativer til Frederikke
Frederikke spiseri er UiOs største serveringssted. For øyeblikket kan studentene benytte seg av åpningstidene fra klokken 11–14 mandag til fredag. Det største spisestedet ved Oslomet Pilestredet Campus, Annas spiseri, stenger klokken 15. Fredrik Refsnes, direktør for SiO campustjenester, har ansvar for SiO Athletica og SiO Mat og drikke. I en e-post til Universitas trekker han frem Union Blindern og Tacoteket som alternativer, i tillegg til lunsjtilbudet ved Frederikke.
– Med dette har vi et tilbud fra klokken 09.00–18.00 på Frederikke-huset, skriver han. Student Reff er imidlertid ikke fornøyd med alternativet.
– Det svindyre alternativet Union er en vits, sier Reff. Han forteller videre at han har vært der én gang, men synes at valgmulighetene er dårlige når det man kan velge mellom er pizza eller en «svett» cæsarsalat.
– Jeg har dratt hjem tidligere på grunn av mangel på mat, sier Reff og legger til:
– Man kan ikke spise brødmat hver dag.
– Det svindyre alternativet Union er en vit
Anders Reff (35)
Kaffe? Still deg i kø
Olav Helle (26) er også student i nordisk ved lektorprogrammet og bruker Georg kaffebar som eksempel på et sted det kan bli mye trøkk:
– Det er det eneste alternativet på huset, sier han.
– Der kan det bli lang kø. Det blir mye folk på et lite område. På spørsmål om smittevern og åpningstider svarer Refsnes:
– Åpningstidene våre handler først og fremst om når studentene er på campus. Smittevern skal vi ivareta uansett åpningstider. Vi har dialog med lærestedene om når forelesninger holdes, åpningstider på biblioteker og lesesaler, samt andre faktorer som påvirker tilstedeværelse på campus.
Når nettene blir lange
I takt med at vi nærmer oss eksamenstid, blir dagene på lesesalen lengre for mange studenter. Til vanlig, også med korona, holder Universitetsbiblioteket meråpent til klokken 22. Men på grunn av den pågående vekterstreiken er de nå nødt til å stenge klokken 18. Søstrene Hele (26) og Leyla (24) Rahim studerer henholdsvis pedagogikk og lektor. De pleier stort sett å ha med matpakke på universitetet. Hele Rahim peker på at det sosiale begrenses i tråd med åpningstidene når man pleier å møtes på Frederikke. – Med færre muligheter blir lunsjpausene kortere, sier hun.
– Som regel handler vi det vi trenger, på Bunnpris, og hvis vi ikke har noe sted å sitte, spiser vi på grupperom, legger Leyla Rahim til. Universitas spør Refsnes om det er planlagt å gjøre endringer slik at studentene kan forvente et bedre tilbud utover kvelden og i helgene.
– Vi ser fortløpende på justeringer av tilbudet vårt, og noen justeringer av åpningstider har det vært. Signalene fra både lærestedene og myndighetene er derimot tydelige; det legges opp til mer digital undervisning og mer hjemmekontor. Vi er avhengig av flere studenter og ansatte på campus for å utvide dagens tilbud eller gjenåpne flere av våre steder, skriver Refsnes.
Chateau Neuf med munnbindpåbud: – Skal mye til før vi stenger