Illustrasjonsfoto: Adrian Nielsen
Illustrasjonsfoto: Adrian Nielsen

Voks meg, for faen!

La salongen bli værende og voks meg, for faen! skriver Carina I. Hunshamar

I desember i fjor åpnet voksesalongen Wax on Wax off sin avdeling på Blindern, inne på Frederikkebygget. Endelig kan alle travle studenter skvise inn tid mellom forelesningene til enten å fikse brynene eller vokse underlivet.

Salongen som tilbyr hudpleiebehandlinger og voksing har vekket til liv en debatt som alltid følger med bilder av folk i undertøy, med mindre det er en Dressmann-reklame, for ingen virker å ha noe i mot lettkledde mannfolk. Men Universitetet i Oslo har kanskje det. Som vi skrev i januar brøt det ut krig mellom UiO og Wax on Wax off. UiO mente blant annet at reklamen til vokssalongen gikk på at den ikke var kjønnsnøytral.

Fått med deg? UiO fjerner all bukkreklame

Men man trenger da ikke å være dame for å vokse seg? Har du hørt om manzilian? Ikke det? Det er den mannlige versjonen av brasiliansk voksing. Med en manzilian får enhver mann muligheten til å oppleve hår-fri rumpe, pung og front. Men Wax on Wax off reklamerte for den kvinnelige versjonen, brazilian og det var et problem.

Grønn Liste-leder Jens Lægreid mener hele salongen på Frederikke burde legges ned. Han skriver i et leserbrev til Universitas at UiO bør fremme andre idealer, og at de derfor bør si opp leieavtalen med salongen.

Usunne kroppsidealer sier du? Jeg er selv en ivrig vokser, men jeg vil veldig gjerne understreke at jeg ikke gjør det fordi jeg mener det er rart å ha hår nedentil. Tvert i mot, jeg elsker menn med hår der nede, men jeg liker å trimme min egen busk. Det finnes mange typer voksbehandlinger for underlivet og ikke alle behandlingene betyr at jeg kommer til å se ut som en nyfødt baby. Man kan velge å bare vokse bikinilinjen, slik at hårene ikke stikker ut når man drar på badetur, man kan la være å fjerne hårene foran og til og med lage geometrisk former.

Jeg vil ha voksesalongen der den er, der jeg er. Jeg liker å vokse meg og jeg er en travel ung dame. Voksing sparer meg for tid. Før jeg begynte å vokse måtte jeg barbere kanskje annenhver dag, om jeg ikke hadde lyst på borrelås-stubber. Nå tar det opp mot en måned før det begynner å vokse ut. Så la salongen bli værende og voks meg, for faen!