UT AV HIET: Vi har lenge ligget i koronaisolasjonens dvale, men nå spirer håpet om at vi litt etter litt kan komme en mer normal studiehverdag i møte, skriver leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Maika Marie Godal Dam.
UT AV HIET: Vi har lenge ligget i koronaisolasjonens dvale, men nå spirer håpet om at vi litt etter litt kan komme en mer normal studiehverdag i møte, skriver leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Maika Marie Godal Dam.Privat

Velkommen til studie­li­vets mange muligheter

«Selv om studietiden fort kan bli ditt livs beste reise, betyr det ikke at den alltid vil være en dans på roser», skriver Maika Marie Godal Dam i dette innlegget.

Kjære student.

For deg som tar dine først skritt inn på campus, som fersk eller erfaren student, blir dette starten på et spennende, nytt og annerledes kapittel i ditt liv. Det er et kapittel som vil gi deg rikelig med kunnskap, mestring og nye innsikter, men også opplevelser som er annerledes og unike. Så kjære student, åpne øynene for studielivets mange muligheter!

Å være student er mer enn exphil og eksamen. Det er også felleskap, nye impulser, nye venner, Silent Disco og debatter du aldri trodde du skulle gå på. Langs studieløpet finner du endeløst mange sidespor, og vi oppfordrer deg til å utforske så mange kriker og kroker du rekker. Noen sidespor kan vise seg å bli viktigere enn du tror.

De uformelle fellesskapene er like viktige som de formelle

Med alle studentforeningene som finnes er mulighetene mange. Kanskje det er nå du skal lære deg å danse salsa, eller å fekte? Ta deg tiden til å utforske blant de hundrevis av tilbud i studentforeningene – og titt kanskje til og med innom ditt lokale studentdemokrati?

De uformelle fellesskapene er like viktige som de formelle. Bruk muligheten til å bli kjent både med medstudenter på linjen din og medstudenter utenfor. Visste du at det finnes egne studentbarer, for eksempel? Dra med deg en ny venn innom Chateau Neuf på Majorstua, Samfunnet på Bislett eller Amatøren på Sogn Studentby.

Selv om studietiden fort kan bli ditt livs beste reise, betyr det ikke at den alltid vil være en dans på roser. Ta vare på deg selv, student! Når veien blir vanskelig å gå skal du vite at du er omgitt av folk som vil ditt beste. Studentsamskipnaden SiO er åpen for alle, og har et støtteapparat med studieveiledere, leger, tannleger, psykologer og mange fler som kan hjelpe deg i en studiehverdag som er blitt tung til å bære alene. Husk at ingenting er for lite hvis det føles for stort for deg!

Les også: «Man raper ikke høyt under nattverden»

Vi i Velferdstinget er her for å sørge for at nettopp du og dine nye medstudenter har det velferdstilbudet dere trenger for å ha en god studietid. At du som student har et trygt og rimelig sted å bo, at du får hjelp når helsen skranter, at nattbussen går når du skal hjem litt senere enn tenkt og mye, mye mer.

Vi har lenge ligget i koronaisolasjonens dvale, men nå spirer håpet om at vi litt etter litt kan komme en mer normal studiehverdag i møte. Vi i Velferdstinget i Oslo og Akershus gleder oss til å jobbe for deg og alle dine medstudenter, også dette semesteret. Vi ønsker deg velkommen til studielivets mange muligheter!

Les også: «Ikke studer uten en jobb på siden»