Fra Bergen til Oslo: Maika Marie Godal Dam har erfaring fra studentpolitikken i Bergen. Nå blir hun en av Oslos mektigste studenter.
Fra Bergen til Oslo: Maika Marie Godal Dam har erfaring fra studentpolitikken i Bergen. Nå blir hun en av Oslos mektigste studenter.Foto: privat

Maika Marie Godal Dam (24) er ny leder for Velferds­tinget: –⁠ Gleder meg veldig

–⁠ Vi har det siste året sett hvor viktig studentenes velferd er, og behovet har på ingen måte blitt mindre, sier den nyvalgte lederen.

–⁠ Velferdstinget har et spennende og viktig arbeid foran seg det kommende året. Det er noe jeg gleder meg veldig til å ta fatt på sammen med resten av det nyvalgte Arbeidsutvalget, sier Godal Dam i en pressemelding.

Godal Dam har erfaring fra studentpolitikken i Bergen. Det siste året har hun studert ved UiO, der hun har engasjert seg i Venstrealliansen.

Det nye arbeidsutvalget ble valgt under etter valgmøte i Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT) tirsdag kveld. De skal i perioden 2021-2022 jobbe for å ivareta, fremme og videreutvikle velferdstilbudet for de 70.000 studentene ved utdanningsinstitusjonene som er tilknyttet Studentsamskipnaden SiO.

–⁠ Vi har det siste året sett hvor viktig studentenes velferd er, og behovet har på ingen måte blitt mindre. Vi skal jobbe videre for at studentenes psykiske helse, boligsituasjon og foreningsliv prioriteres det kommende året, sier Godal Dam.

Les også: Maika Marie Godal Dam (24) vil lede Velferds­tinget

Nytt arbeidsutvalg

Under tirsdagens valgmøte ble også de øvrige stillingene i VTs arbeidsutvalg valgt. Ny nestleder blir Marius Torsvoll, mens Didrik Svellingen går inn i stillingen som samarbeidsansvarlig. Vemund Jernsletten tar over rollen som ny politikk- og medieansvarlig.

–⁠ Jeg gleder meg til å jobbe med resten av arbeidsutvalget. Jeg ønsker også å takke velferdstinget for tilliten og håper at neste år blir bedre enn i år, sier Torsvoll.

Også Jernsletten og Svellingen legger vekt på at det siste året har vært vanskelig for studentene. De er begge opptatt av å skape et enda mer synlig velferdsting for studentene i året som kommer.

–⁠ Det kommende året vil jeg jobbe for at VT bidrar til å opprettholde den nye synligheten også ut av pandemien, og skape press på at støtten til studentvelferden øker til tilbudet er bra nok, og ikke at den bare øker til pandemien er over, sier påtroppende samarbeidsansvarlig, Jernsletten.

Avtroppende VT-leder Idunn Kløvstad er full av lovord om det nye arbeidsutvalget.

–⁠ Jeg er overbevist om at organisasjonen er i trygge hender. Det er et veldig dyktig team som ble valgt. Jeg ønsker det påtroppende arbeidsutvalget lykke til.

Det nye arbeidsutvalget påtropper 1. juli.

Les også: Ingen vil bli leder i Velferdstinget