Liv: Annika Syverstad fra Grønn liste ønsker seg et campus med både sosialt og biologisk mangfold.
Liv: Annika Syverstad fra Grønn liste ønsker seg et campus med både sosialt og biologisk mangfold.foto: grønn liste

Ja til et grønt, hyggelig og sosialt campus

«Universitetsopplevelsen er ikke begrenset til pensum og forelesning – det er en tid for å møte andre mennesker og skape gode minner», skriver Annika Syverstad fra Grønn liste i dette innlegget.

Universitetet i Oslo skal være et sted vi studenter gleder oss til å komme til og trives med å være på. Den siste tiden har for mange vært preget av lange dager alene på trange hybler. Dette har fått frem hvor viktig det er for oss studenter å ha steder vi kan samles på for å være sammen og studere i luftigere omgivelser. Universitetsopplevelsen er ikke begrenset til pensum og forelesning – det er en tid for å møte andre mennesker og skape gode minner.

Les også: «Gutter kan også gråte!»

Så hvis du også ønsker deg et mer sosialt og inkluderende campus som tar vare på mangfoldet av mennesker, som bugner av grøntområder og liv – et campus som gjør at du får lyst til tilbringe tid der – da burde du stemme på Grønn liste ved studentvalget.

Vi vil jobbe for flere miljøvennlige tilbud på campus, som bruktbutikk og sykkelverksted

Vi vil jobbe for flere sosiale møteplasser, for eksempel på Frederikkeplassen, med aktiviteter som shuffleboard og bordtennis. Flere benker og bord er også nødvendig når sola kommer frem og vi vil lese og spise lunsj med venner utendørs. I tillegg vil vi jobbe for flere miljøvennlige tilbud på campus, som bruktbutikk og sykkelverksted. Vi vil ta tilbake campus!

Venstrealliansen om Equinor-avtale: «Forskningen til UiO må være klimavennlig!»

Grønne takterrasser på UiOs bygninger er også noe vi i Grønn liste vil jobbe for. I dag står mange av takene tomme, med uutnyttet potensial for bugnende hager, som vil skape utmerkede møteplasser for studenter og andre vesener som summer rundt på Blindern.

Vi håper at man kan la seg inspirere av UiO Roof Top Initiative, startet av studentene ved Senter for Utvikling og Miljø (SUM). SUM-Studentene tok selv kontakt med Eiendomsavdeling ved UiO, som stilte en terasse til disposisjon. I Grønn liste ønsker vi flere slike tiltak ved UiO, hvor både studentene og biomangfoldet står i fokus.

Stem Grønn liste for et livligere og mer sosialt UiO!