Med fokus på pris: Den gjengse Blindern-student er ikke fremmed for et godt tilbud, og lar seg friste av energidrikk, sjokolade og berlinerbolle.
Med fokus på pris: Den gjengse Blindern-student er ikke fremmed for et godt tilbud, og lar seg friste av energidrikk, sjokolade og berlinerbolle.

Dette spiser Blindern-studenten i kriseåret 2020

Blindern-studentene surrer igjen rundt på campus. Læring fordrer næring, og studentene renner ned dørene på den lokale Bunnprisen. Men hva er det de kjøper?

I mars meldte Universitas om stille tider mellom reolene på Bunnpris avdeling Blindern, med en omsetning som sank med 70 prosent over natten. Fortvil ikke, kjøpmann Waqas Ahmed, vi er tilbake!

Etter at lokalene har fått en real ansiktsløftning skinner Bunnpris som aldri før. Universitas har fått tilgang på listen over de 50 mest populære produktene så langt denne høsten.

Sort gull

Flytende lykke, sort gull, kjært barn har mange navn. Ikke overraskende troner kaffekoppen øverst på listen over solgte produkter dette semesteret. Ingen endring fra 2019 og 2018 der altså.

På en noe overraskende 2. plass finner vi bæreposen. Er ikke handlenett trendy lenger? Eller hva skjedde med å bare ta det rett i klypa? Skjerpings!

Sukkerfri brus stappfull av aspartam rider vårt land som en mare. Pepsi Max er på 8. plass over mest solgte produkter. Hakk i hæl følger Coca Cola med og uten sukker, begge holder seg innenfor topp 20.

Generasjon 2.0

Rundt semesterstart ble det gjort observasjoner av en ung mannlig student som solte seg toppløs og med hoppende brystmuskler på Fredrikkeplassen. Det er altså ingen tvil: Generasjon Z har inntatt Blindern, og for dem er tæpping like naturlig som å puste!

Aldri før har Blindern vært så full av teknologikyndige samfunnsborgere. Mange av de yngste studentene har denne høsten flyttet fra hjemlige trakter, til den ukjente storbyen. På Bunnpris Blindern kan du likevel finne et lite stykke hjemme. Bare fordi man har oppgradert fra videregående til universitet viser listen at de færreste ser noen grunn til å gjøre det samme med kostholdet. Tacobolle, skolebrød, Litago og Go’morgen yoghurt er mat en ekte gourmand verdig!

Blindern-studentene er ingen pingler, og risikoen for at en medstudent har nyst over salatbaren anses for å være tilnærmet lik null. Salatbar står som i fjor støtt på en 5. plass. Andre friske innslag på listen er banan og knaskegulrøtter.

Ich bin ein Berliner

Mange opplever en trangere økonomisk hverdag som følge av pandemi og permitteringer, men Blindern-studentene vet å ta nytte av et godt tilbud! Derfor er det ikke overraskende at tre listefavoritter også er å finne i tilbudskatalogen til Bunnpris. Energidrikker, Japp med peanøtt og karamell og berlinerboller med vanilje og bringerbærfyll gir energi til den flittige student, om enn noe kortvarig. Explo-energidrikkene fra Mack omtales av produsenten som nordnorsk energi på boks. Kanskje er det akkurat det du trenger for å komme deg gjennom høstsemesteret?

Ellers innenfor kategorien mat som ikke krever en nevneverdig innsats å fordøye, finner vi folkefavoritten børek på en 3. plass på listen. Ostebaguetten, den kjedelige kompisen til ostesmørbrødet, ligger i år som i fjor trygt blant topp 20.

Puss, puss, så får du en suss

Listen over mest solgte produkter kan tyde på at flere pådro seg en uvane under nedstengingen med å droppe tannpussen. For ikke bare en, eller to, men hele tre ulike varianter av tyggegummi gjør seg gjeldende blant topp 50. Øverst av disse finner vi Extra Spearmint, du vet den moren din alltid har i hanskerommet i bilen. Om generasjon Z er for unge til å kjenne til folkeopplyseren Trond-Viggo Torgersen vites ikke.

En svunnen tid

I 2019 fant Universitas ikke en eneste tobakkvare blant topp 50. I år kan vi melde at selv ikke regjeringens harde hånd og fargekoordinering har klart å knekke den mest ivrige snuser. Det sies at den kloke lærer av andres feil, mens den dumme lærer av sine egne. Der de gamle studentene står med skjegget i postkassa og gule tenner, vet de nye studentene råd. Kanskje er det de som har sørget for at snusen det går mest av på Blindern, er hvit av type og derfor påstått ikke misfarger tennene dine.

Enkelte lengter kanskje tilbake til tiden da Bunnpris hadde slushmaskin, og det var mulig å få seg en real brain freeze mellom forelesning og seminar. Ingenting godt kommer ut av å dvele ved fortiden. Rett blikket fremover kjære student, hamstre et par energidrikker, det er snart eksamenstid!

Åh Blindern, dette forunderlige hjørne av verden som ingen forlater før hun har opptjent et par hundre tusen i studiegjeld, eller i hvert fall slukt en spinatbørek og en helt ok kaffekopp fra Bunnpris.