Rektor ved UiO Svein Stølen ønsker nye studenter velkommen.
Rektor ved UiO Svein Stølen ønsker nye studenter velkommen.Arkivfoto: Emeline Pischedda

«Velkommen til UiO!»

«Vi håpet at høsten kunne blir litt mer som vanlig, men vi må fortsette å leve med smitteverntiltak og en annen organisering av studiehverdagen en god stund til».

Året i år er svært spesielt! Årsaken er åpenbar, og hele UiO vil møte dere på en så god måte som mulig. Fadderne står klare, og vi har planlagt en blanding av fysisk og digital undervisning.

Vi vet at studiestart kan være krevende. Stå der med en ny nøkkel i hånden. Åpne en fremmed dør inn til det som skal bli ditt nye hjem. Å skulle skaffe seg pensum, få gode leserutiner, få noen å jobbe sammen med, få venner. Vi har selv vært der, famlet og forsøkt å finne fotfeste. Vi vet at det kan både kile og knipe i magen. Derfor er studiestart så viktig.

Delta i faddergruppene for å få tilhørighet og bli kjent med folk. Fadderne har også vært nye studenter, og de vet hvordan det var. Snakk med dem, snakk med hverandre og gi det litt tid. Hjelp hverandre med å holde kontakten i flokken. Vi vet at studentene som holder kontakten med faddergruppen og får et nettverk, har bedre sjanser for å klare studiene også

Husk smittevern. Jo flinkere vi er til å holde smitten og pandemien nede, jo bedre studiehverdag kan vi gi dere! Vask henda, hold avstand, ha det gøy, bli hjemme hvis du er syk.

Ta godt vare på denne tiden og på hverandre.

Les også ukens nyhetskommentar: