ÅPNER IGJEN: Universitetsbiblioteket på Georg Sverdrups hus på Blindern. Illustrasjonsfoto.
ÅPNER IGJEN: Universitetsbiblioteket på Georg Sverdrups hus på Blindern. Illustrasjonsfoto.Arkivfoto: Eirik Bryhn Jacobsen

Nå åpner lesesalene igjen

Nå kan studenter ved Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI igjen bruke lesesalene- med noen restriksjoner.

Mandag 18. mai kan de første studentene komme tilbake til lesesalene på Blindern, men først etter å ha gjennomgått smittevernkurs og reservert en lesesalsplass, opplyser Universitetet i Oslo (UiO) om på sine nettsider.

Åpningen skjer i henhold til smittevernsreglene med maksgrense på 50 personer per sone i lesesalen og minst én meter avstand mellom hver plass, står det videre. Lesesalene som blir mulig å benytte er i Sophus Bugges hus, Eilert Sundts hus, Idrettsbygningen og Georg Sverdrups hus.

Totalt blir 776 lesesalsplasser tilgjengelig for studentene.

Lesesalsplassene er åpne for alle studenter, uavhengig av fakultet og studienivå. Vektere skal kontrollere adgang til lesesalene. Smittevernkurset foregår på nett.

Fredag meldte BI på sine nettsider at de mandag 18. mai åpner campus for sine avgangsstudenter, altså tredjeårsbachelorstudenter og andreårsmasterstudenter.

Det er kun lov å oppholde seg i de åpne områdene på campus, biblioteker og grupperom vil fortsatt holdes stengt. BI oppfordrer alle studenter til å ikke bruke offentlig transport for å komme seg til campus.