VIL BLI LEDER: Runa Kristine Fiske er i dag nestleder i Studentparlamentet. Nå ønsker hun å rykke opp til toppvervet.
VIL BLI LEDER: Runa Kristine Fiske er i dag nestleder i Studentparlamentet. Nå ønsker hun å rykke opp til toppvervet.Arkivfoto: Odin Drønen

Runa Kristine Fiske fra A-lista stiller som leder i Student­par­la­mentet ved UiO

I dag offentliggjør nestleder i Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo Runa Kristine Fiske at hun ønsker å ta over ledervervet.

–⁠ Jeg har tatt noen runder med meg selv og tenkt på om jeg har lyst til å fortsette, og har landet på at det har jeg veldig lyst til, sier nestleder i Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO) Runa Kristine Fiske til Universitas.

Nå ønsker hun å ta over som leder etter Christen Andreas Wroldsen.

Fiske har en bachelor i utviklingsstudier ved UiO og har tidligere vært leder i A-lista. Hun har sittet to år i Studentparlamentet og et år i Velferdstinget.

–⁠ Jeg har lært veldig mye i A-lista, men selvfølgelig representerer man hele Studentparlamentet som leder.

Usikker på hva studentpolitikerne faktisk gjør for studentene? Les om det studentpolitiske året

–⁠ Viktig å sikre kontinuitet

–⁠ Det er utrolig mange spennende prosesser som foregår ved UiO nå. Vi vedtok Strategi 2030 i februar og skal begynne implementeringen av den nå. Det er viktig at vi følger opp de gjennomslagene vi fikk om utdanning og klima, sier hun.

Hun trekker frem at hun har blitt godt kjent med UiO etter å ha sittet et år i universitetsstyret og som nestleder i Studentparlamentet. Hun tror det er viktig å sikre en kontinuitet i arbeidet i Studentparlamentet, spesielt som følge av den ekstraordinære situasjonen koronapandemien har skapt.

–⁠ Så mye er annerledes nå. Vi er ikke på Blindern lenger. Det er mange beslutninger som tas på øverste hold som får konsekvenser for studentene. Jeg tror det er viktig å ha en leder som har vært med fra starten av denne prosessen.

–⁠ Hva tenker du om å stille i en så annerledes valgkamp og i en digital studiehverdag?

–⁠ Det er ikke det samme som det har vært før. Det er vanskelig at man ikke møter hverandre. Studentvalget blir veldig annerledes, vi skulle veldig gjerne vært på Blindern og delt ut vafler og fått folk til å stemme, sier Fiske.

Hun trekker frem at hun vil bidra til at de studentene som begynner på UiO i høst, skal få en god studiestart.

Fikk du med deg denne? Universitetet i Oslo planlegger for digital undervisning til høsten

Ingen motkandidater hittil

Fiske er den første hittil som har offentliggjort sitt lederkandidatur.

Dersom hun forblir den eneste som stiller, er det andre året på rad det kun er én lederkandidat.

–⁠ Hva tenker du om det, og hva kan det si om studentengasjementet ved UiO?

–⁠ Vi har mange studenter som er veldig engasjerte. Ikke alle er villig til å vie et år til studentpolitikk, og det er helt greit. Jeg er ikke bekymret for at folk ikke er engasjert. Det er mange spennende verv i arbeidsutvalget, og i fjor var det konkurranse om noen av dem, og jeg tror det fort kan bli konkurranse i år også, påpeker hun.

–⁠ Jeg tror også jeg er flink til å lytte og samarbeide, og at jeg er veldig tålmodig. Jeg er veldig motivert til å gjøre denne jobben, så jeg håper virkelig jeg kan få tilliten til å representere studentene i året som kommer.

Fikk du med deg denne? Stenging av akademia koster 2,2 milliarder