Hjelp er på vei: Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) lover å komme med flere tiltak for å hjelpe studentene om kort tid.Arkivfoto: Henrik Follesø Egeland

Nå utvides søknads­fristen for lån og stipend

Regjeringen utvider fristen for å søke gjennom Lånekassen til 15. april for å hjelpe studenter som mister jobben som følge av koronaviruset.

–⁠ Mange har fått sin økonomiske situasjon snudd på hodet som følge av koronaviruset. Vi jobber på spreng med å finne gode løsninger for studentene. Første steg er å utvide søknadsfristen for å søke om lån og stipend. Det betyr at studenter som har basert seg på inntekter fra jobb, nå vil kunne få utbetalt studiestøtte for januar, februar og mars, og i tillegg være sikret inntekt i april, mai og juni, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

Mange studenter mister ekstra inntekt etter permitteringer som følge av koronautbruddet. Nå kan studenter søke om lån og stipend for vårsemesteret 2020 fra Lånekassen helt frem til 15. april.

Les også: Koronaviruset og permitteringer i arbeidslivet har ført til at mange studenter mister viktig inntekt: –⁠ Mange sliter nok nå

Løsning for de som ikke hadde søkt

–⁠ Mange studenter er avhengige av deltidsjobben og har havnet i en økonomisk vanskelig situasjon. Jeg er veldig fornøyd med at vi nå sammen med Lånekassen skal finne gode løsninger i en krevende situasjon, sier Asheim.

Første steg er at studenter som ikke har tatt opp lån og stipend dette semesteret, nå likevel kan søke om støtte. I tillegg kan de som har søkt om mindre enn maksbeløpet, søke på nytt hvis de ønsker å få økt beløpet. Pengene for januar, februar og mars blir da etterbetalt.

Marte Øien, leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), er glad for at regjeringen utvider fristen til å søke lån og stipend.

–⁠ Det vil sikre at de studentene som ikke har søkt om studiestøtte dette semesteret, fordi de har klart seg med inntekten fra deltidsjobben, likevel kan få støtte. Nå håper vi regjeringen vil finne en god løsning for de studentene som har mistet inntekten sin fra deltidsjobben, sier Øien.

Kommer flere tiltak

Lånekassen jobber nå med å få på plass de tekniske løsningene, og det vil bli mulig å søke i løpet av neste uke.

–⁠ Dette er ett av tiltakene studentene selv har etterspurt, og det har vi lyttet til. Samtidig vil jeg understreke at jeg vil komme tilbake med flere tiltak for å hjelpe studentene om kort tid.

Fikk du med deg denne? Nå får du gratis pensum digitalt