Permittering og kortere åpningstid: Butikkansvarlig hos Bunnpris på Blindern, Waqas Ahmed, har iverksatt en rekke tiltak etter den enorme nedgangen i omsetningen.

Bunnpris Blindern etter UiO ble koronastengt:

–⁠ Vi mistet 70 prosent av omset­ningen over natten

Etter at Universitetet i Oslo ble koronastengt, sliter Bunnpris på Blindern med salget.

Koronautbruddet setter preg på norsk næringsliv, og gjør det vanskelig for mange bedrifter å opprettholde god drift. Butikkansvarlig hos Bunnpris på Blindern, Waqas Ahmed, fikk både omsetning og antall kunder snudd på hodet da beskjeden om at Universitetet i Oslo (UiO) skulle stenges kom 12. mars.

Fra 3000 til 200 kunder

–⁠ Det kom brått på. Med tanke på beliggenheten og at våre kunder hovedsakelig er studenter, mistet vi over 70 prosent av omsetningen over natten. Vi gikk fra å ha rundt 3000 kunder som besøker oss hver dag til rundt 200, sier Ahmed til Universitas.

–⁠ På de områdene der vi har mest omsetning, som på varmmat, måtte jeg svinne varer for nesten 40.000 kroner. Heldigvis fikk jeg kontaktet frivillighetsorganisasjoner som gir mat til folk som sover ute, så jeg har gitt bort masse mat istedenfor å kaste.

Bunnpris befinner seg i kjernen av universitetet, og livnærer seg på studenter. Ahmed sier at beliggenheten har hatt mye å si for salget.

–⁠ Vi er jo rammet spesielt med tanke på beliggenhet. For mange andre har det vært omvendt, der folk har vært redde og hamstret, og omsetningen kanskje har steget.

Studenter er bekymret over egen økonomi som følge av koronaviruset: –⁠ Mange som har blitt permitterte sliter nok nå

Redusert bemanning og åpningstid

–⁠ Vi har måtte permittere en del ansatte, og vi har redusert åpningstidene. Heldigvis for mange av de som er permittert, har de fått jobbe midlertidig i andre Bunnpris-butikker, sier Ahmed.

Butikken holder nå bare åpent til klokken 18, og har to ansatte som bytter på å være på jobb.

–⁠ På lang sikt er ikke dette bærekraftig med tanke på kostnader, husleie og drift, så vi håper at det går fort over, sier Ahmed.

Fikk du med deg denne? Rødt krever at studenter får rett til dagpenger umiddelbart