Tilbake til virkeligheten: Johannes Klemp og Nora Haukland er sesongens vinnere av «Love Island», nå skal Klemp erobre jussen.

All is fair in love and law

«Love Island»-vinner Johannes Klemp dro hjem fra Argentina med kjæreste og 150.000 kroner. Nå er målet å bli Norges fremste advokat.

–⁠ Konseptet til «Love Island» passet meg veldig bra. Jeg har alltid hatt lyst til å være med på et realityprogram, men det blir ofte for mye fokus på fyll og sex, sier den ferske vinneren av realityprogrammet «Love Island», Johannes Klemp (27).

Etter ni uker i en villa i Buenos Aires kom han «tilbake til virkeligheten» for bare en drøy uke siden – det vil si guttekollektivet i Torggata i Oslo. Virkeligheten har likevel forandret seg drastisk, for med seg hjem hadde han den nye kjæresten Nora Haukland (22) som han traff på kjærlighetens realityprogram.

Universitas møter Klemp i leiligheten han deler med broren sin. Hans nye partner og andre halvdel av vinnerparet er på besøk. Nyforelskede Klemp lener seg over kjøkkenbenken og kjærtegner Haukland.

–⁠ Vi ble kjærester 24. februar i Argentinsk tid. Så det blir vel 25. februar i norsk tid?

Klemp ser spørrende på Haukland som bekrefter at 24. februar er korrekt dato.

Juss og kjærlighet: – Målet er å bli Norges fremste advokat, sier «Love Island»-vinneren.

Universitas' journalist prøver å være Oslos mest miljøvennlig student i én dag: En mil i mine små klimasko

Utradisjonell realitydeltaker

Med en solbrun, muskuløs kropp og et blekt smil ser Johannes Klemp ut som en hvilken som helst realitydeltaker. Det er imidlertid mye som skiller ham fra de karakteristiske realitykjendisene. Han fremstår både litt for edruelig og karrieremessig ambisiøs til å føye seg inn i den lengre og lengre realitykjendis-rekken.

–⁠ Jeg har jo blitt i hvert fall ti prosent dummere siden jeg kom hjem fra Love Island, sier en fleipete Klemp.

Realitykjendiser har ofte blitt dyrket som hjernedøde festløver, men denne ideen vil Klemp til livs. Som en dedikert jusstudent hevder han å ha fått flere positive tilbakemeldinger fra folk i bransjen. Klemp synes også det er viktig at man ikke trenger å ta seg selv så høytidelig selv om man studerer et såpass stivt studie som jus.

–⁠ Jeg føler jeg bryter normen for hvordan både en realitykjendis og en jurist skal være. Jeg ønsker å motbevise at realitydeltakere er korttenkte og ikke høyt utdannet, sier han.

Johannes Klemp, jusstudent og «Love Island»-vinner

Med jus som lidenskap

Klemp er inne i det fjerde året av studiet, eller «lidenskapen», som han kaller det. Selv om planen egentlig var å bruke deler av oppholdet i Argentina til å lese pensum, oppsto det uventede hindringer – han ble forelsket.

–⁠ Nå har jeg to måneder å lese pensum på før eksamen i mai. Jeg kjenner på presset om å skulle prestere, men jeg skal gå hundre prosent inn, sier Klemp overbevisende.

Allerede som førsteårsstudent begynte han å jobbe i advokatfirmaet Avco – Aurlien Vordahl & co AS. Selv om nye dører har åpnet seg etter deltakelsen i «Love Island», er Klemp fast bestemt på hva drømmen er: å bli advokat. Og ikke bare det.

–⁠ Målet er å bli Norges fremste advokat og gjøre det skikkelig stort, sier han og utdyper:

–⁠ Helt fra jeg var liten, har jeg vært opptatt av at man ikke skal utnytte de svake. Jeg hatet å se folk bli lurt. Hvem er det som aldri kan bli lurt? Det er jurister, for de vet alltid hva som er rett og galt.

Haukland legger til:

–⁠ Johannes er veldig dedikert og strukturert. Han står opp klokken fem, trener, drar på skolen og jobb.

Jeg har blitt ti prosent dummere siden jeg kom hjem

Johannes Klemp, jusstudent og «Love Island»-vinner

Disse studentene er som enhver annen student, likevel må man plusse på omlag femti år for å finne frem til dem: Møt pensjoniststudentene

Å være seg selv 110 prosent

Allerede første uke av oppholdet i Buenos Aires fant Johannes sin No(o)ra. På spørsmål om det var vanskelig å la forelskelsen blomstre i en situasjon hvor man er omringet av kamera, skyter Haukland inn:

–⁠ Johannes, du var jo dritklein! Det var så kleint å snakke med deg.

Klemp ler forsiktig og svarer ironisk med «haha, okei, nice». Han anerkjenner imidlertid at det var vanskelig å holde samtalen i gang i den første perioden. For Johannes var det åpenbart at kjemien mellom de to var til stede, det gjaldt bare å komme seg forbi den rare første fasen.

–⁠ Jeg hadde jo egentlig bare tenkt å være på «Love Island» i to til tre uker, som en ferie. Men da jeg ble kjent med Nora, endret den tanken seg. De første dagene var det Noras utseende som var grunnen til at jeg ble tiltrukket, men etter hvert skjønte jeg at det var veldig god kjemi mellom oss, sier Klemp.

Nyforelsket: Den ferske vinnerduoen har planer om å flytte sammen.

Foreløpig bor paret i hver sin leilighet i Oslo sentrum, men de har allerede planer om å flytte sammen. På spørsmål om hvilke sjekketriks Johannes vil gi rådville studenter, kommer likevel realitydeltakeren i ham frem:

–⁠ Man må bare være seg selv!

–⁠ Det kan jo være vanskelig nok det?

–⁠ Det burde det jo ikke være, svarer Klemp uforstående.

Haukland ser beundrende bort på kjæresten:

–⁠ Du er jo heldig fordi du er så glad i deg selv, Johannes. Du slipper usikkerheten.