«Utvidelse av kommunale idretts­an­legg gagner ikke studentene»

–⁠ Det hjelper ikke studentidretten at det bygges enda flere anlegg de ikke har tilgang til, mener Velferdstingets leder.

Den 19. januar sto det en artikkel i Universitas der jeg beskriver hvorfor Velferdstingets arbeidsutvalg mener at Oslo-budsjettet for 2020 ikke gagner studentene. Både i artikkelen og i et leserinnlegg publisert 3. februar svarte Ap-representanter i bystyret at de mener budsjettet er godt, og forsøker å fortelle hvordan budsjettet kan komme studenter til gode, på tross av at studentene er en gruppe som sjelden eller aldri nevnes spesielt.

Les også: «How soon is now, HF»?

Vi er enige i at det å satse på bedre kollektivtransporttilbud gagner studentene, og vi setter pris på at kommunen ønsker å legge til rette for et nytt studenthus i sentrum. Derimot stiller vi spørsmålstegn ved at Frode Jacobsen, Henrik Dahl Jacobsen og Mansoor Hussains alle mener at utbygging av kommunale idrettsanlegg vil gagne studentene, og bruker dette som et argument for hvorfor budsjettet er studentvennlig.

Etter samtale med Oslo Idrettskrets i 2019 fikk vi i Velferdstingets arbeidsutvalg inntrykket av at det er så stor pågang blant barn og unge i Oslo, at studentene kan se langt etter plass på kommunale idrettsanlegg, selv med en stor utvidelse av anleggene. Nå er det selvfølgelig ikke slik at vi mener at studentidretten skal gå foran barne- og ungdomsidretten, men det å dra frem utbygging av anlegg studenter neppe får tilgang på, som en studentvennlig sak, blir feil. Det hjelper ikke studentidretten at det bygges enda flere anlegg de ikke har tilgang til.

Dersom politikerne vet noe vi ikke vet, som gjør at studenter kan få innpass på kommunale idrettsanlegg, håper jeg de kan opplyse oss. Studentidretten må nemlig avvise svært mange studenter hvert år på grunn av kapasitetsmangel. Dette er bekymringsverdig, når vi vet idrett fører til fysisk aktivitet og samhold, som bidrar til å skape god fysisk og psykisk helse.

Til slutt til Henrik og Mansoor. Når det henvises til et møtepunkt mellom politikerne og studentene, tenker vi oss et fast og jevnlig møtepunkt med næringsbyråd Victoria Marie Evensen. Derimot er dere hjertelig velkomne til Villa Eika for lunsj en dag!

Les også: «Nå er tiden inne for å søke årets sommerjobb»