KHiO: Kunsthøgskolen i Oslo ligger i lokalene til en gammel seilduksfabrikk på Grünerløkka.ARKIVFOTO: Vibeke Johannessen

Avskje­diget professor får klage avvist

KHiO: To år etter første varsel om seksuell trakassering, har den avskjedigede professor på Kunsthøgskolen i Oslo fått klagen sin avvist av Kunnskapsdepartementet. Det skriver Khrono mandag.

Det første varselet kom i 2017, under #metoo-bevegelsens oppblomstring. En professor skal over lang tid ha trakassert studenter. Kunsthøgskolen mente ikke at forholdet burde politianmeldes, men tilsettingsutvalget vedtok seks måneder senere å gi professoren avskjed.

Mariann Helen Olsen, Forskerforbundets advokat, representerer den avskjedigede professoren, og valgte å anke vedtaket. Saken ble klaget inn til Kunnskapsdepartementet. Det tok ett og et halvt år før departementet fattet vedtak i saken, om å opprettholde Kunsthøgskolens beslutning.

Møt den nye sjefen i Studentsamskipnaden SiOs hovedstyre: Fra skøytehallen til styrerommet