Millionlønninger: Fra venstretopp: Lisbeth Dyrberg, Jan Eirik Ellingsen, Benedikte Høgberg, Svein Stølen, Jan Inge Henjesand, Thomas Hylland Eriksen, Dag O. Hessen og Trine-Lise Wilhelmsen.
Millionlønninger: Fra venstretopp: Lisbeth Dyrberg, Jan Eirik Ellingsen, Benedikte Høgberg, Svein Stølen, Jan Inge Henjesand, Thomas Hylland Eriksen, Dag O. Hessen og Trine-Lise Wilhelmsen.

Så mye tjener akade­mi­a­top­pene

Lurer du på hvor mye din rektor eller foreleser tjener? Universitas har tatt en gjennomgang av inntektene til toppene ved de ulike utdanningsinstitusjonene i Oslo.

Tirsdag ble skattelistene offentliggjort. Rektor-førsteplassen går, i år som i fjor, til BI-rektor Inge Jan Henjesand, med hele 2,4 millioner kroner i inntekt. Et godt stykke under ham, kommer rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, med 1,6 millioner.

Nina Skarpnes fra Politihøgskolen legger seg på en tredjeplass i inntekt med 1,5 millioner, men har den største rektor-formuen på 10,3 millioner kroner. På sjetteplass finner vi rektor ved Høyskolen Kristiania, Arne Krumsvik, med 1,3 millioner. Men Krumsvik og de andre rektorene kan bare drømme om inntekten til Solfrid Lind- direktøren ved Høyskolen Kristiania. Hun hadde nemlig hele 3,8 millioner i inntekt, og en formue på 10,4 millioner. Hennes årslønn er oppgitt i høgskolens årsrapport og er på er 2.180.000 kroner, men i tillegg driver hun et familieselskap.

Se full oversikt over rektor-inntektene nederst i saken!

Slik gikk det med rektorlønningene i fjor: Gode penger i det private

Blindernmillioner

Det er flere akademiakjendiser på Blindern som har årslønninger i millionklassen, deriblant den pensjonerte psykologiprofessoren Fanny Duckert, sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen og biologiprofessor Dag Olav Hessen.

Lønningene stiger jevnt over når man beveger seg mot Oslo-sentrum, nemlig på jussen: Den nyvalgte dekanen ved Det juridiske fakultet, Ragnhild Hennum, tjente akkurat over en million i fjor. Hun vant over Trine-Lise Wilhelmsen, men sistnevnte tjener også over halvannen million mer i året. Jodeldronningen Benedikte Høgberg har tidligere skapt overskrifter i Universitas med sine kontroversielle utspill, men det er ingen tvil om at hun og de andre professorene tjener gode penger på å lære opp fremtidens jurister.

Her kan du sammenligne med hva akademiakjendisene tjente i fjor

Penger i tenner

Men skal man peile seg inn på det mest lukrative akademiske feltet, bør man se til Det odontologiske fakultet. Universitas har tidligere skrevet om at instituttleder for klinisk odontologi, Jan Erik Ellingsen, tjente 71 millioner kroner gjennom eget selskap. I fjor tjente Ellingsen hele 3.726.882 kroner. Formuen ligger på 47.201.304.

Topplønninger i SiO

Det er fremdeles svært lukrative lønninger i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) sin ledergruppe. Nederst ligger Vetle Bo Saga, som er er styreleder i SiO, med 245.000 kroner i inntekt – som er en dobling fra i fjor.

Det er likevel en lang vei opp til toppen: Administrerende direktør Lisbeth Dyrberg sin inntekt holder seg stabilt på to millioner, med en minimal nedgang fra året før. Bak henne kommer direktør for eiendomsutvikling, Trond Bakke, med en årslønn på 1,5 millioner.

SiO-direktørens lønninger har vekket oppsikt før: Tjener mer enn alle i regjeringen