Eat&Meet: Den deilige maten på SiOs nye konsept redder det noe klamme opplegget
Eat&Meet: Den deilige maten på SiOs nye konsept redder det noe klamme oppleggetFOTO: SiO MAT OG DRIKKE

Tacokveld med fremmede

Uansett om du vil eat’e eller meet’e, vandrer du trolig fornøyd fra SiOs ferske bakkanal.

Se for deg at du er strandet på en øde øy. Dog øyen er ingen øy, men et bord. Og bordet flyter ikke på noe kollosalt hav, men i kantinen på Eilert Sundt. Dette bordet, denne nøgne ø, er selve genistreken bak SiOs nye matkonsept: «Eat and Meet». Tanken er at ensomme sjeler onsdag ettermiddager kan flokke til et langbord dandert med deilige retter, og spise så mye du makter for 75 kroner mens du møter nye folk. Enten du vil eller ikke. Med trangt om plass rundt bordet er det umulig å ikke si hei eller unnskyld minst én gang, mens du albuer deg frem for en andre og tredje porsjon.

Universitas' anmelder skulle ønske Christine Uglestad Elnæs gikk enda dypere i sin nyeste roman: 158 sider identitetsmareritt

For her er det flust å velge mellom. På dagens meny er det noe å finne for enhver smak og ideologisk retning i matveien: ris, salater, sopp, søtpotet, kjøtt, bønner, sauser, lefse og mer. Har du som min nabo under middagen smaksløkene til en femåring, kan du heller hoppe rett til dessertbordet og hive deg løs på risgrøt og kake. «Maten er litt kjedeligere enn forrige uke», bemerker en av de etende rundt det rektangulære bordet. Universitas utsendte hever øyenbrynene sjokkert. En slik kommentar er det nemlig vanskelig å tro. Maten her er rett og slett utsøkt.

«Meet»-delen er derimot en mer problematisk affære. Her er det slett ikke lurt å komme for sent. Femten minutter inn har de oppmøtte allerede alliert seg i grupper rundt bordet. Å ankomme kalaset etter det, føles litt som å møte opp på ny skole: Hvor skal du sitte? Hvem kan du snakke med?? Nøkkelen her er å huske at vi alle er her av den samme edle grunn: å spise en ukes verdt med mat for under en hundrelapp.

Petter Brevik leverer en moden debutroman, mener Universitas' anmelder: Den syke manns byrde

Innimellom de skravlende gjengene er vi to taco-entusiaster som stirrer ut i luften, mens vi gafler i oss mexicanske godsaker. Med munnen full får vi jovial øyekontakt fra hver vår enda av bordet, og smiler lurt til hverandre. Med så god mat, er det nok å ete. Enten du møter opp for å fylle magen eller venstre hjernehalvdel, spankulerer du trolig fornøyd vekk fra denne bakkanalen.