Særegen: Isah leverer sterkt på sin andre EP «sukkerspinn og hodepine (del 2)»
Særegen: Isah leverer sterkt på sin andre EP «sukkerspinn og hodepine (del 2)»PRESSEFOTO: AGRI SOLTAN / SDKT ENTERTAINMENT

Sukkersøtt fra Isah

Det nye stjerneskuddet fra vestlandet briljerer med uanstrengte låter og silkemyk stemme.

Det skyller en ny musikk-bølge over landet, og også denne har sitt opphav fra vår langstrakte vestkyst. «Bergensrap» har de siste årene blitt sin egen sjanger i musikk-Norge, og artister som Dårlig Vane, Kamelen og Hester V75 har funnet ut at det slettes ikke er umulig å lage god og fengende musikk på dialekt. Men det er ikke bare i Bergen de kan å lage bangers på norsk. I oljebyen Stavanger finnes det en 21-åring som på rekordtid har tatt Norge med storm. Med «sukkerspinn & hodepine (del 2)» kliner Isah til med en solid oppfølger til «sukkerspinn & hodepine (del 1)» på deilig stavangersk.

I del to av «sukkerspinn & hodepine» heter det første sporet paradoksalt nok «intro». Sangen tar opp tråden fra del én av EP-en og fungerer som en fortsettelse av siste låt i «sukkerspinn & hodepine (del 1)». Den åpenbare overgangen og starten på del to av EP-en er uanstrengt og deilig.

Universitas' anmelder lot seg sjarmere av Numa Edema: Salongsoul med sjel

Før sommeren fortalte Isah, eller Kaleb Isaac Ghebreiesus som han egentlig heter, til VG at han i fjor høst droppet jobben i skobutikk for å turnere med Karpe på SAS PLUS/SAS PUSSY-turné over hele Norge og ut i Europa. At han valgte bort Footlocker-jobben kan musikk-Norge prise seg lykkelige for. Etter monsterhiten «Hallo», som ble laget i samarbeid med Dutty Dior, har Isah bevist at det å rappe på dialekt, særlig en med distinkt skarring, fungerer meget bra.

Med en «sound» som kan beskrives som en mer hip-hoppete versjon av Ne-Yo og Chris Brown, har Isah funnet en særegen stil i en tid der det blir vanskeligere og vanskeligere å skille mellom såkalte fornavns-artister. På det andre sporet glimter han til med «rose», som utvilsomt har hentet inspirasjon fra latinamerikansk musikk. Her er Isah i sitt ess og leverer akkurat det man på kort tid har erfart at man kan forvente av nykommeren.Til tross for samarbeid med stjerner som Magdi og Philip Emilio i henholdsvis «gangster romanse» og «(s)ex» blir «rose» EP-ens store vinner. Philip Emilio i «(s)ex» er dog en deilig overraskelse, den ømme stemmen og Oslo-dialekten smelter behagelig sammen med Isah og hans sjelfulle uttrykk.

Universitas har testet studentforeninger: På dypt vann med BI

Der «bonbon» var den sangen med størst banger-potensiale på del én av EP-en, er det ingen av sangene i del to med samme potensiale. Men det Isah leverer er likevel sterkt, og passer ypperlig som øm klinemusikk, skulle du bli lei Marvin Gayes udødelige Sexual Healing. Det er ingen tvil om at Isah er en artist vi kan få mye glede av i årene som kommer.