Arkivfoto: Alf Andreas Grønli Simensen.

–⁠ Påvirk din egen hverdag!

Kjære studenter, både dere erfarne og dere som trer inn i studenttilværelsen for første gang!

Velkommen til et nytt akademisk år i Oslo, en av de mest allsidige byene å være student i. Gratulerer med valget om å ta høyere utdanning. Det vil påvirke livet ditt fpå mange måter. Det vil ha noe å si for verdiene dine, hvordan du utvikler deg som menneske, omgangskretsen og karrieren din.

Les også: Slik var rektorenes åpnings­taler

Vi ved utdanningsinstitusjonene jobber kontinuerlig og dedikert med å svare best mulig på deres behov og forventninger til studiehverdagen, slik at den oppleves god og meningsfylt. Det handler om alt fra profesjonell administrasjon og digitale verktøy, til relevant og god undervisning av kunnskapsrike og engasjerte lærere, og trygt og inkluderende studentmiljø.

Men det er dere som vet best hva som gir den beste studentopplevelsen. Derfor trenger vi å høre fra dere! Så takk ja til invitasjoner om medvirkning i prosjekter, engasjer dere i studentpolitikken og -foreninger, diskuter med hverandre og lærere, og skriv gjerne innlegg her i Universitas! På denne måten kan du påvirke din egen hverdag, og også gjøre noe for dine medstudenter og de som kommer etter dere.

Diskuter med hverandre og lærere, og skriv gjerne innlegg her i Universitas!

Les også: Rice om Honours-programmet: –⁠ Tanken på at vi ikke har et klasse­sam­funn er naiv

Studietida er sosial, og mange vil oppleve å få venner for livet. Jeg vil også oppfordre dere til å bli kjent med medstudenter fra andre studieretninger. Det er mange internasjonale studenter på campus, så ta gjerne initiativ til å bli kjent med mennesker fra en annen kultur. Det vil du lære mye av, og det kan gjøre godt for andre. Mitt siste råd vil være å komme raskt i gang studiene.

Begynn å jobbe, lese og knytte nettverk med en gang. Læring er en prosess du må ta aktiv del i, med egen jobbing, i samarbeid med lærere og medstudenter, og ute i praksis. Å studere vil kreve mye av deg, men du vil få enda mer igjen i form av kunnskap, ferdigheter og erfaring. Og still spørsmål! Utfordre deg selv, faget og lærere, vedtatte sannheter og praksis. Nysgjerrighet og kritisk tenkning er avgjørende for at samfunnet utvikler seg. Lykke til!