Stjerne: Stig Joar Haugen, bedre kjent som Unge Ferrari, leverte en konsert du kan angre på å ha gått glipp av.
Stjerne: Stig Joar Haugen, bedre kjent som Unge Ferrari, leverte en konsert du kan angre på å ha gått glipp av.

Øyafestivalen 2019:

Unge Ferrari gjør alt riktig – og mer

Var du på Robyn på fredag? Da gikk du glipp av noe.

Til tross for at den store svenske artisten, Robyn, nettopp har begynt å spille på en annen scene, klarer Unge Ferrari å fylle scenen Sirkus ganske raskt.

Les også: Universitas' anmelder følte seg kul på Sushi x Kobe: –⁠ Intenst, deilig og vulgært.

Og han åpner med et smell. Stig Joar Haugen, kjent som Unge Ferrari, eier showet fra første sekund. Låta «FAMILYEH» setter skapet der det skal stå. Opptredenen er gjennomført, godt innøvd og ufattelig presis. «Det er her du må være. Hvis ikke går du glipp av noe», roper han til publikum etter første låt, og man vet allerede at han har rett.

«Vi Kanke være Venner» er neste låt ut og det er tydelig at Unge Ferrari vet hva han driver med. Det er nesten ikke merkbart hvor nøye planlagt alt er, men det avsløres av de perfekte overgangene fra låt til låt, det visuelle på scenen og tilstedeværelsen. Under denne låta, som er en av hans mest spilte på Spotify, står han helt alene på scenen. Det er intimt, skjørt og vakkert.

Det er ikke ofte en artist egentlig er bedre live, men Unge Ferrari er langt bedre live enn på plate. Alle i det store teltet har helt glemt at Robyn spiller på en annen scene, for nå bygges det opp til fest. Unge Ferrari drar publikum grasiøst gjennom et imponerende show. Flere ganger skifter han antrekk, motivene på storskjermen endrer seg etter han og det er nettopp disse detaljene som ender opp med å bli det som skiller klinten fra hveten. Dette er rett og slett deilig, deilig, deilig.

Arif kommer på scenen til «BBB» og nå er det virkelig fest. Låta «Ung og dum» bygger opp mer av den stemningen man har kjent på siden start. Spesielt når artisten på scenen avslutter sangen med å si at han «elsker oss, alle fuckings, alle sammen». Når han avslutter med låta «Balkong», skal man være så ufattelig glad for at man var akkurat her, denne fredagskvelden. Unge Ferrari er så langt Øyas beste norske liveartist. Dette er av det store, dette endrer deg.