Blottet for høydepunkt: Universitas' anmelder synes Pen Gutts opptreden på Øya var både uoriginal og kjedelig.

Øyafestivalen 2019:

Ikke pent av Pen Gutt

Litt mindre Cezinando i monitor, takk!

Håkon Stubberud, kanskje bedre kjent som bare Pen Gutt, debuterte på Øyafestivalen med en konsert som best kan beskrives som wack.

Konserten starter med at det undertegnede velger å tro er én brudgom og to bruder kledd i hvitt entrer scenen. Hakk i hæl følger enda en fyr i helhvitt, med en slags Mad Max-maske over munnen. Rett etter kommer Stubberud med beinstøtte rundt den høyre foten. Sistnevnte er den eneste på scenen som ikke har på seg hvitt, og er kledd i sort. Det vites ikke hva tanken bak dette er, eller hva det skal forestille, men det hele vekker noen ganske fæle assosiasjoner til en viss sørstatskult i USA. Ikke veldig heldig.

Universitas' anmelder lot seg begeistre av Sigrid: –⁠ Selvfølgelig er Sigrid spektakulær

Det som så forløper er ikke imponerende, ei heller en stor musikalsk opplevelse. Pen Gutt er kanskje på sin karrieres største scene, og burde gjøre mer ut av det. Mellom sangene virker han mer opptatt av at publikum skal synge med enn sin egen opptreden. Det resulterer i en håndfull kleine pauser mellom sangene, som Stubberud ved ett tilfelle fyller med nokså sur a capella, og ved et annet etterlyser en «mosh-pit»

Det er vanskelig å finne noe form for høydepunkt under denne konserten. Med Cezinando-aktige melodier, og Sushi x Kobe-inspirerte tekster føles det ikke som om vi er på en Pen Gutt-konsert, men heller en slags merkelig mashup. Hans nyeste singel «Sykle uten hender» sitter derimot bra, en sang artisten selv sier er inspirert av Kanye West og avdøde Lil Peep.

Kanskje var det nerver, eller simpelthen det faktum at han ikke har spilt på en så stor scene før, men dette var ikke noe å hoppe i taket for. Med mer rutine kan det godt hende Stubberud blir bedre live, men han gjorde ikke nok ut av muligheten han fikk på Øya. Derimot har han en l-uttale som er veldig fin, spesielt for ørene til en fyr fra Fredrikstad.