Headliner: Når Øya fyller 20 år får Sigrid spille på den aller største scenen. Naturligvis.
Headliner: Når Øya fyller 20 år får Sigrid spille på den aller største scenen. Naturligvis.

–⁠ Selv­føl­gelig er Sigrid spek­ta­kulær

Nabojente fra Ålesund og internasjonal artist i klokkeklar harmoni.

Sigrid får endelig spille på den store scenen, og forventningene er til å ta og føle på. En sjokkerende mengde mennesker strømmer mot Amfiet, festivalens største scene, hvor Sigrid skal gjøre det hun kan best –å lage liv.

Les også: Universitas' anmelder ble ikke umiddelbart imponert over Fay Wildhagen på onsdag: Fra beskjeden og fjern til rocke­stjerne.

En enkel jente fra Ålesund entrer scenen. Hun er iført Levi’s jeans og en hvit singlet. På danseføttene har hun svarte sneakers. Sigrid viser sitt jordnære seg. Men begrepet «jordnær» brukes bare om mennesker som kunne vært i skyene. Sigrid burde være i skyene.  Låta «Sucker Punch» starter showet, og stemmen, publikum, lyd og lys imponerer - selvfølgelig. Det er nemlig ingen feil ved Sigrids opptreden. Hun gjør akkurat det hun skal. Artisten treffer alle toner, beveger seg i takt med musikken og snakker til publikum som om de er vennene hennes.

Men det blir som å anmelde den nyeste boka til Jo Nesbø. Forventningene er skyhøye og dermed kaster de fleste en femmer - det er tross alt Jo Nesbø. Sekseren må virkelig være fortjent. Sånn blir det med Sigrid også. Man vet akkurat hva hun kan og denne konserten gir oss nettopp det, ikke noe mer og ikke noe mindre.

De deilige poplåtene inviterer til dans og skaper en storhetsfølelse hos hele publikum. Men det eneste som virkelig overrasker, som virkelig setter prikken over i’en og illusrerer hvor god Sigrid er, er låta «Strangers». «Det er potensial til å bli dansegulv her» roper hun utover Tøyen, før hun begynner låta a cappella. Og dansegulv blir det virkelig! 

At Sigrid er en av Norges største internasjonale artister og «the ultimate girl next door», er en selvfølgelighet. Dama er en popstjerne. Om «Don’t Feel Like Crying» ble den ultimate finale? Vel, det var som på plate. Råbra.