Etablert nykommer: Jakob Ogawa er kanskje ikke et velkjent navn på den norske artisthorisonten. Når han debuterer på Øyafestivalen kan han likevel skilte med flere millioner lyttere på Spotify.

Øyafestivalen 2019: Jakob Ogawa

Sjarmerer med lys falsett og lette toner

Oslo-artisten Jakob Ogawa leverer kjente Frank Ocean-aktige låter foran Grünerløkkas «finest».

Til tross for at Oslo-artisten Jakob Ogawas opptreden startet fem minutter før The Cure, samlet han et imponerende publikum onsdag kveld.

Han lykkes også tilsynelatende med å tiltrekke seg det beste og verste av folk Grünerløkka har å by på. På en av de mindre scenene på årets Øyafestival starter Ogawa med funky toner og en silkemyk, prepubertal stemme som kan minne mye om Ed Sheeran – uten det «poppete» preget.

Les også Universitas' intervju med Dagny: –⁠ Man kan ikke lære å bli artist.

Ogawa legger seg nemlig på en mye mer Ingensteds-vennlig tone, og etter et noe småkleint segment der han presenterer bandet, går han i gang med sang nummer to. Han leverer Frank Ocean-vibber som generer middels jubel fra et middels stort publikum, og i bakgrunnen kan The Cure høres fra den største scenen. Publikum ser ut til å likevel henge greit med.

Dette forandrer seg ikke nevneverdig gjennom konserten, selv om publikumsmassen øker betraktelig. Jakob Ogawa er langt fra noe nytt, men han bringer en ømhet og falsett som fungerer overraskende bra. En noenlunde kjip spilletid til tross - Ogawa lager et bra show. Selv Universitas' anmelder kjenner det rykke i dansefoten til de lettbeinte melodiene.

Det er ikke mye å utsette på det han leverer på Øya 2019, men musikken er lite variert. Sangene blør over i hverandre, og det hele oppleves som et eneste langt spor. Ja, han har perioder der han briljerer på den medbrakte gitaren, men alt i alt er det ikke nyskapende nok.

Jakob Ogawa leverer dermed helt på det jevne på Øyafestivalens første dag. Én av hans mest spilte sanger på Spotify heter «You Might Be Sleeping», men i gressbakken i Tøyenparken er det ingen som sover, eller ser ut som de vil det.