Jubileum: Oslo-artisten Fay Wildhagen uttrykte glede og ydmykhet for å få spille foran et fullstappet telt på Sirkus-scenen på Øyas første dag. Festivalen fyller 20 år i 2019.
Jubileum: Oslo-artisten Fay Wildhagen uttrykte glede og ydmykhet for å få spille foran et fullstappet telt på Sirkus-scenen på Øyas første dag. Festivalen fyller 20 år i 2019.

Øyafestivalen 2019: Fay Wildhagen

Fra beskjeden og fjern til rocke­stjerne

Fay Wildhagen legger opp til en treg start på festivalens første dag, men en plutselig vending byr på sjarmerende fest.

Det kan hende det skyldes festivalens bråkete og upersonlige natur, men når Fay Wildhagen går på scenen føles alt feil.

Stemmen drukner i bandet og dama som er så intim og nær blir plutselig utrolig fjern. «When I Let Go» er første låt ut, og selv om det antagelig høres fantastisk ut for publikumet nært scenen, blir det bare litt kleint for oss bak.

Les Universitas' portrettintervju med Fay: – Det føltes ikke lenger som min musikk.

Men så skjer det noe. Wildhagen setter i gang med låta «Leave Me To The Moon». Lyden skrus opp i takt med tilstedeværelsen hennes. Kanskje var dette planen hele tiden. Sangen hun slo gjennom med, «Into The Woods», bygger seg sakte opp. Stemmen og det rolige bandet overdøves av folkemengden, og andre konserter kan høres i bakgrunnen - helt til det såkalte «droppet». Fay Wildhagen går fra å være en litt beskjeden og ny artist, til å bli en rockestjerne.

Låtene med litt ordentlig trøkk fungerer sinnsykt bra. Den nydelige vokalen bærer over hele Tøyen, og gitarsoloene gjør at selv skeptikeren kjenner det rykke i dansefoten. Ikke bare er Wildhagen ekstremt dyktig, hun er også veldig sjarmerende på scenen. «Life Of Pi» skaper vill jubel! Stemningen tar en ny vending, og Fay eier rommet, stedet, Oslo.

Rockestjernen blir ikke mindre sjarmerende når hun ydmykt sier fra scenen: «Jeg er så utrolig rørt. Dette er kanskje den største opplevelsen jeg har hatt. Happy happy».

«Nå skal vi feste», fortsetter Wildhagen - Øyafestivalen fyller nemlig 20 år i år. Og festing blir det. Undertegnede klarer ikke la være å bevege seg nærmere og nærmere scenen. Låta «Lionheart» er konsertens desiderte høydepunkt. Og når Wildhagen avslutter med «Fire On The Mountain», gjør hun det hun gjør aller best - imponerer med ville gitarsoloer og en sterk, men samtidig skjør vokal.