Masse kjærlighet: Hester V75 markerer albumslipp med en strålende konsert på Parkteatret.
Masse kjærlighet: Hester V75 markerer albumslipp med en strålende konsert på Parkteatret.

Jackpot på Hester V75

Hester V75 imponerer med turnéstart i Oslo.

Bergensguttene i rap-kollektivet Hester V75 har nettopp gitt ut nytt album, og begir seg ut på en Norgesturné som skal innom Bergen, Trondheim og Stavanger. På Parkteatret fredag satte de i gang på meget godt vis.

For Hester V75 handler alt om «good vibes» og kjærlighet, og det var ikke mangel på noen av delene foran forventningsfulle fans. Allerede i første låt settes stemningen: «Inni meg brenner» er første spor fra deres nyeste album Dolce Vita, men her er det ingen som ikke kan synge med.

Fikk du med deg denne? Hacker egen biologi: –⁠ Meditasjon på steroider

Som sine motparter i for eksempel Sushi x Kobe, har ikke Hester V75 de samme type meget dansbare og skrikbare «bangersene». Likevel synes ikke dette å gjøre noe som helst, fordi publikum har null problem med å følge med på sangene, tross de tunge «beatsene» med færre melodiske elementer.

Det er lett å tro at med fem medlemmer kan det fort bli noe folksomt på scenen. Noe av det Hester V75 får bra til er å utfylle hverandre, uten å ta plass fra de andre. Stort sett alle sangene inneholder minst én del fra hver av de tre vokalistene, og dermed blir det en veldig deilig dynamikk på scenen. De to som ikke synger kan lett høres på koringen.

Fra nye låter som «Meldinger» og «Vil ha mere», til de eldre «Playaz» og «Gåte» viser kompisgjengen at de har funnet sin identitet og sin sound, som de litt mer lavmælte bergensrapperne. Det funker helt ypperlig.

Vår anmelder skulle gjerne hørt mer fra denne gjengen: Melankolsk og dansbart om selve livet

I sangen «Kjører omvei for å kjøpe sigaretter», går en linje i andre vers: «Eg hakje mye gelter, men kan låne deg en genser», og hva passer vel ikke bedre da enn å kaste «merch» ut til publikum? Populært er det, og lydnivået i salen stiger enda et hakk.

Når konserten avsluttes med «Syv til fem» står undertegnede igjen med en følelse av at dette godt kunne holdt på lenger. Hester V75 er såpass etablerte at de har nok materiale til å spille i hvert fall én time, spesielt når de «headliner». «Det er jævlig mye kjærlighet her, gi en stor applaus til dere selv», kommer det fra scenen mot slutten. Det er likevel ingen tvil om at det er guttene her som fortjener applaus for å ha funnet sin egen stil i det som har blitt en ganske trang og uoversiktlig rapscene i Bergen by.