Image: – Vi har alltid kjørt caps- og solbrillestilen. Jeg blir alltid overrasket når folk kjenner meg igjen i sivile klær, sier Mr. Pimp Lotion.

–⁠ Det føles som en drøm for playaz

Oral Bee lever drømmen han hadde som student i litteraturvitenskap. Mr. Pimp Lotion skulket praksis i fysioterapi for å opptre på TV.

Duoen Oral Bee og Mr. Pimp Lotion er mest kjent for låter som «Alle hater Oral Bee», «Penger» og «Den breiale stilen». Mindre kjent er det at de også har vært studenter.

–⁠ Jeg er ikke vant til å stå opp så tidlig. Å kunne stå opp når man vil er en fordel med livsstilen vår, sier Thomas Thrap Huse, mest kjent under aliaset Mr. Pimp Lotion. Han sitter i studioet sitt hjemme på Røa, omgitt av kunst, et reinsdyrhode og et stativ med over 40 par solbriller. Mr. Pimp Lotion-outfiten, med pelskåpe og gullsko, henger på en stumtjener.

Oral Bee, eller Anders Kranmo Smedstad (40) som han egentlig heter, kommer for sent til kaffen, men han har med Pepsi. Duoen har holdt på med musikk i 19 år. I år ga Oral Bee ut albumet «Velsignet», der Pimp Lotion gjester fem av låtene. Årets verdensturne inneholder land som Polen, Sverige og Norge. Det er faktisk de eneste landene, og turneen avsluttes på Sentrum Scene 31. august.

–⁠ En ekstrem karisma

–⁠ Jeg kjørte en stil som gjorde at folk trodde jeg var en helt vanlig student. Men så var jeg en helt uvanlig en, sier Thrap Huse.

Han snakker om tiden som fysioterapistudent ved Høgskolen i Oslo.

Musikken var alltid førsteprioritet, selv om ingen på studiet - ikke engang hans egne foreldre - visste om dobbeltlivet.

–⁠ Det hendte at vi hadde praksis og jeg måtte si jeg var syk. Etter vi hadde vært på Topp 20, var jeg litt nervøs for om folk hadde sett meg på TV, sier Thrap Huse.

Thomas Thrap Huse, aka Pimp Lotion

Anders Kranmo Smedstad derimot, valgte litteraturvitenskap på Blindern. Der skilte han seg ut i mengden.

–⁠ Jeg hadde en ekstrem karisma i forhold til mange av de andre studentene, som ofte gikk med senket hode, sier Oral Bee.

–⁠ På Blindern hadde vel folk en kommunistisk stil, kledd i grått og sånn. I forrige uke spilte vi for studenter i det gamle kommunistlandet Polen, de så litt Blindernaktige ut, sier Thrap Huse.

Veronica Orderud om studietiden på Blindern:–⁠ Jeg følte meg veldig inkludert

Slakt og boikott

Til tross for et omfattende litteraturpensum, var alltid musikk førsteprioritet for Smedstad. I løpet av studietiden ble det mange businessturer til USA.

–⁠ Jeg vet ikke om det var så bra for karakterene. Husker du om jeg hadde med meg mange bøker? spør Smedstad.

–⁠ Jeg husker at du aldri hadde med bøker, svarer makkeren.

–⁠ Hovedmotivasjonen vår var å produsere for artister i USA, noe vi gjorde i mange år. På 2000-tallet var vi involvert i mellom 50-70 amerikanske prosjekter, sier Smedstad.

Han slet ofte jetlag etter disse reisene, og sto som regel opp halv fem på dagen, selv om forelesningen startet 08.00. Denne livsstilen kom av at de ikke fikk mange konserttilbud i Norge. Duoens svært breiale image, gjorde at de ble sett på som «fake» av musikkbransjen og mottok anmelderslakt og boikott.

–⁠ Var det mange hatere blant medstudentene?

–⁠ Det var noen. I 2005 hadde jeg en beef med min erkenemesis på den tiden, Don Martin. En gang jeg var på seminar ropte de opp navnet til Don Martin, og den eneste plassen som var ledig var ved siden av meg, men han dukket aldri opp, sier Smedstad.

–⁠ Kanskje han også var mer opptatt av musikk enn studier, foreslår Thrap Huse.

–⁠ Det kunne blitt tension, vi var på høyden av beefen. Jeg tror ikke det hadde blitt så mange konstruktive samtaler rundt det litterære, men hvem vet, undrer Smedstad.

Anders Kranmo Smestad, aka Oral Bee

–⁠ Vi klarte det

Før studiene i Oslo hadde Thrap Huse et opphold i Texas, der han studerte biologi.

–⁠ Jeg var helt frelst av musikken derfra, sier Thrap Huse om hvorfor han valgte Texas. Å studere i utlandet, og særlig USA, er noe han anbefaler alle som har mulighet.

Selv om han aldri har jobbet som fysioterapeut ville ikke Thrap Huse vært studietiden foruten.

–⁠ Det er den siste perioden av livet hvor du kun har ansvar for deg selv. Det er en fantastisk tid, litt sånn som i dag for oss, egentlig, sier han.

Smedstad er også fornøyd med studievalget. Som forfatter av to bøker har han fått litt bruk for litteraturanalyse. I 2013 ga han ut selvbiografien Livet til en norsk boss og i 2017 kom kriminalromanen Snøstorm. Nylig rettet han også på grammatikken i en av makkerens tekster.

–⁠ Han byttet mellom preteritum og presens midt i et vers, sier Smedstad oppgitt.

Under studietiden drømte de begge om å leve av musikk.

– Å leve av musikk i Norge er det ikke mange som kan, så det er ikke noe jeg vil anbefale folk å satse alle kortene sine på, men vi klarte det, sier Thrap Huse fornøyd. I dag spiller duoen mange konserter for bedrifter og privatpersoner.

Smedstad samtykker:

–⁠ Det føles som en drøm for playaz.

Fra vorspiel i stua til Rockefeller:–⁠ Kumars Karaokekøpp er som Las Vegas i Oslo