Vil bli leder: Christen Andreas Wroldsen er den første studentpolitikeren til å kaste seg inn i kampen om ledervervetMathilde Solberg Clemetsen

Årets første leder­kan­didat har meldt seg

Studentvalget ved Universitetet i Oslo (UiO) er godt i gang, og fredag annonserte den første lederkandidaten sitt kandidatur.

«Kjære Studentparlament! Valget er i gang, og jeg føler tiden er moden for å bekrefte formelt at jeg stiller til leder av Studentparlamentet.»

Det skrev studentpolitiker Christen Andreas Wroldsen på Facebook-gruppen til Studentparlamentet ved UiO på fredag.

Onsdag 24. mai startet det årlige studentvalget ved UiO, der forskjellige studentpolitiske lister kjemper om plasser i Studentparlamentet.

I tillegg til studentrepresentantene består Studentparlamentet av et såkalt arbeidsutvalg, og det er lederen for dette utvalget Wroldsen ønsker å bli valg til.

–⁠ 2019 er et spennende år for UiO. Det skal etter planen bestemmes en langtidsstrategi for universitetet, og det er en prosess jeg gjerne vil være med på, sier han til Universitas.

Wroldsen har det siste året vært en del av det nevnte arbeidsutvalget, med ansvar for miljø, velferd og økonomi, i tillegg til å ha sittet som studentrepresentant i universitetets hovedstyre.

–⁠ Et av problemene til Studentparlamentet som organisasjon er kontinuitet. Det er en utfordring ettersom politikk tar tid, og arbeidsutvalget kun sitter i ett år om gangen. Der tror jeg at jeg har en fordel.

Han håper også at andre nå vil stille til verv, etter at han har banet vei.

–⁠ Jeg tror mange sitter litt på gjerdet til første kandidat melder seg. Jeg håper det kan få litt fortgang i prosessen nå som jeg går ut og gjør det.