Nyrenovert: De nye studentboligene på St. Hanshaugen står klare til innflytting. Men til en rekordpris.

Prissjokk: Så mye koster leien i de nye SiO-boligene

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har åpnet dørene for nye og moderne studentboliger på St. Hanshaugen. De strekker seg til nye høyder både på kvalitet – og pris.

Etter et nesten to år langt renoveringsprosjekt står en rekke nye studentboliger klare i Bjerregaardsgate 21 på St. Hanshaugen. 18. mars startet innflyttingen i det som er blant Oslos dyreste studentboliger.

Til tross for en prislapp på mellom 6.600 og 8.800 kroner, forteller Gunn Kirsti Løkka, direktør for SiO bolig, at de aller fleste boligene allerede er leid ut, kort etter at innflyttingen startet.

Se flere bilder i karusellen nederst i saken.

Les også: SiO må pusse opp fritids­klubb for å bygge student­bo­liger – studentene tar regningen.

Høy standard

–⁠ Etter rehabiliteringen er det blitt 194 moderne studentboliger med eget kjøkken og bad fordelt på 181 ettroms- og 13 toromsleiligheter. Fasade og fellesarealer er også modernisert, sier Løkka.

Hun forklarer at ettromsleilighetene er på 18–20 kvadratmeter, og toromsleilighetene på cirka 35.

–⁠ Leilighetene er umøblerte slik at man kan skape sitt personlige hjem med egne møbler, og har eget kjøkken med hvitevarer og eget bad med varmekabler.

Leieprisen, som Løkka forklarer at går fra 6600 til 7000 for ett-roms og 8600 til 8800 for to-roms, inkluderer strøm og internett.

Innbrudds­bølge i SiO-boliger: –⁠ Full­stendig ansvars­fra­skri­velse.

En (pris)klasse for seg selv

For ett-romsleilighetene på St. Hanshaugen er leieprisen nesten 4000 kroner høyere enn de rimeligste alternativene SiO tilbyr. Løkka forteller at det er flere grunner til at leieprisen ligger så høyt.

–⁠ Det er ettromsleiligheter med god standard, grei størrelse og svært god beliggenhet.

Hun forklarer at de alltid prøver å ha et variert tilbud og derfor har en stor andel rimelige boliger, med leiepriser som starter på rundt 2700 kroner, samt noen dyrere boliger for å møte behovet til de som ønsker en høyere standard.

–⁠ Vi opplever at det er veldig individuelt hva studentene foretrekker, men selv boligene med høy standard ligger cirka 30 prosent under markedet, sier Løkka.

Ifølge Statistisk sentralbyrås «Leiemarkedsundersøkelsen» fra desember 2018 ligger gjennomsnittsprisen på ett-roms og to-roms i Oslo og Bærum på respektive 8750 og 11240 kroner, og de boligene som topper statistikken er ofte de som ligger mest sentralt i Oslo.