Fristed: – Det er så gøy å se hvor komfortable folk faktisk blir! Kvinnene slipper seg løs og har det dritgøy, forteller Sofia Su.
Fristed: – Det er så gøy å se hvor komfortable folk faktisk blir! Kvinnene slipper seg løs og har det dritgøy, forteller Sofia Su.

Sofia (27) arrangerer sexfester for kvinner

Med sexleketøy, selvtillit og kjærlighet håper Sofia Su (27) å styrke kvinnelige relasjoner og bidra til seksuell frigjøring.

Denne saken ble først publisert i mars i år.

–⁠ Det er jo en sexjentefest, men folk blir litt skremt hvis jeg skriver det rett ut. Det Juicebox egentlig handler om er å spre kjærlighet, og å kunne være seg selv.

Sofia Su, kvinnen bak konseptet Juicebox, forteller hvorfor beskrivelsen av gruppa på Facebook er noe diffus og åpen for egen tolkning. Jeg blir klar over at brynene mine har hevet seg på automatikk ved å høre ordet «sexjentefest», og forstår den litt innpakkede introduksjonen. Det er skeptikere som meg som skremmes av slike ord.

«Are you in need of some female love? With no strings attached, no judging and no drama? Juicebox are intimate female events where we spread the love for the female mind and body."

Slik lyder de første setningene i beskrivelsen til gruppa som huser omtrentlig 370 medlemmer. «No men or boys allowed» er gruppas fremste regel. Alle som derimot er kvinner, trans, ikke-binære, skeive, streite, pan, bi og alt imellom er hjertelig velkomne. Alle andre enn menn, rett og slett.

Bittersøtt: Flere av kvinnene måtte lide for kunsten da de bestemte seg for å lage avtrykk av vaginaene sine. - Det svir! Roper de i øyeblikket det blir klart at vanlig maling ikke er beregnet for intimsoner.
Bittersøtt: Flere av kvinnene måtte lide for kunsten da de bestemte seg for å lage avtrykk av vaginaene sine. –⁠ Det svir! Roper de i øyeblikket det blir klart at vanlig maling ikke er beregnet for intimsoner.

Unge kvinner dropper hormonbasert prevensjon, bruker app og maskin

Dele kjærlighet med flere

Konseptet Juicebox arrangeres cirka én gang annenhver måned, i form av fester som holdes på ulike steder i Oslo. Vanligvis er det med et tjuetalls kvinner i alderen 20 til 35.

Festen starter ofte med en aktivitet, slik at det skal være enkelt å bli litt kjent og bygge relasjoner. Etter hvert settes det i gang ulike leker for å skru opp intimiteten, der man kan beføle og kysse hverandre litt mer. Og, dersom kvinnene blir komfortable nok – noe Su påpeker at de fleste ofte blir etter litt oppvarming – så blir det masse sex.

–⁠ Det er veldig gøy å se disse jentene endelig slippe seg løs. Å ikke tenke på den forlegenheten man ofte har rundt sex, og heller bare kose seg. For det å kunne dele kjærlighet, ikke bare med en, men med flere, ITʼS SUPER LIBERATING!

–⁠ Litt som karaoke

I rommet hun leier på Mortensrud, gjør Iva Karoline Schjerven (29) seg klar til kveldens Juicebox-arrangement. Hun forteller at hun ikke er typen som pynter seg mest, og skifter raskt til en turkis overall.

Festdeltaker: Studenten Iva Karoline Schjerven er ikke fremmed for Juicebox-konseptet, og sammenligner kvinnefesten med karaoke.
Festdeltaker: Studenten Iva Karoline Schjerven er ikke fremmed for Juicebox-konseptet, og sammenligner kvinnefesten med karaoke.

På programmet i kveld er en kreativ workshop der man kan lage ulik vaginakunst på handlenett og t-skjorter, og ikke minst få støpt sin egen vulva. Det er ikke første gangen studenten i bibliotek- og informasjonsvitenskap skal delta på et Juicebox-arrangement, og hun snurper litt på munnen når vi spør om hun gleder seg til kveldens kreative program.

–⁠ Det er vel ikke akkurat mine drømmeaktiviteter vi skal gjøre, men det blir sikkert litt som med karaoke. Det høres teit ut først, men er gøy når man først setter i gang.

Har du gjort hærverk på Blindern? Da kan du være med i den nye kunstutstillingen på campus

Vaginaer og samtalestartere

Su møter oss i døra med smil og klemmer, og viser vei opp til kveldens lokale på Grønland. Spisebordet i leiligheten er fylt av malesaker, strykepapir, glitter og utskjæringsformer med vaginamotiv. På bordet under vinduet ligger forskjellige bilderammer som de framtidig utstøpte vaginaene skal få bo i. Med litt rosa punsj i glasset slår vi oss ned med de andre.

Kamp om plassen: Kvinnene kjempet for å få ta del i første runde av vulvastøpingen. – Første mann til å kle seg naken får være med! Roper Su.
Kamp om plassen: Kvinnene kjempet for å få ta del i første runde av vulvastøpingen. –⁠ Første mann til å kle seg naken får være med! Roper Su.

Få av kvinnene kjenner hverandre fra før, så alle får navnet sitt skrevet på halsen slik at det skal være lett å se. Su har laget lapper med «samtalestartere». Det svares engasjert og åpent på lapp etter lapp med spørsmål av seksuell art. Få skjemmes av å svare på ting som «hva er det rareste du har tenkt på mens du har tatt på deg selv?» eller «har du noen gang fantasert om vennene dine?".

–⁠ Jeg tror jeg har ligget med nesten alle vennene mine, jeg! skytes det inn fra siden.

Foreviger dåsa

Mens glitter og glansfullt strykepapir fyker over bordet og blir til mangfoldige vaginaer på ulike tekstiler, står Su på kjøkkenet og gjør klar støpemassen.

Bildekarusell:

Juicebox: Konseptet arrangeres cirka én gang annenhver måned, i form av fester som holdes på ulike steder i Oslo.
Juicebox: Konseptet arrangeres cirka én gang annenhver måned, i form av fester som holdes på ulike steder i Oslo.

–⁠ Shotgun på å skulptere vaginaen min! roper seks av jentene, og rekker en hånd i været når Su spør hvem som skal være med på første runde. To av de mest ivrige må smøres med tålmodighet, for det er kun fire støpekopper. Før man rekker å si «skulptering» ligger det vrengte bukser rundt om på gulvet, og fire vaginaer får trekke luft.

–⁠ Hva driver dere med da? Er dere studenter, eller jobber dere kanskje? spør en av de avkledde.

Kveldens hittil mest hverdagslige samtale blir til mens kvinnene venter på at støpemassen skal stivne rundt de ytre genitaliene.

Det er derimot ingenting stivt ved samtalen, som flyter lett og lattermildt. At kvinnene skal finne tonen, og bygge vennskap som kan gå utover Juicebox-arrangementene, er en del av Sus intensjon.

Skaperen: Sofia Su står bak konseptet Juicebox, og ønsker å skape en seksuell revolusjon.
Skaperen: Sofia Su står bak konseptet Juicebox, og ønsker å skape en seksuell revolusjon.

–⁠ Jeg har jo også bygget det her for å bedre relasjonene mellom oss kvinner i Oslo. Vi kan være så spydige og fordømmende mot hverandre! Jeg vil at vi skal støtte hverandre mer og skape et sterkere nettverk oss imellom, forteller Su.

Selv om sex og intimitet er en stor del av Juicebox, er ikke orgasmer og sexleketøy den eneste motivasjonen til å delta. Når Schjerven forteller om sine positive opplevelser fra de tidligere arrangementene, er det først og fremst som et hyggelig kvinnefellesskap.

–⁠ Hver gang har det vært en veldig hyggelig atmosfære, med gode samtaler og mange morsomme hendelser. Det har ikke vært på grunn av at jeg skulle ligge med noen at jeg har dratt, men for å møte folk og ha en kul fest.

Styrker relasjoner: Juicebox handler ikke bare om sex og intimitet, men også om å spre kjærlighet.
Styrker relasjoner: Juicebox handler ikke bare om sex og intimitet, men også om å spre kjærlighet.

Det virker vanskeligere å skulptere vaginaen sin enn man kanskje skulle tro. Det kreves riktig posisjon og riktig antall minutter, og første pulje møter noen utfordringer. «Spre først, åpne litt, så dytt den, og så hold den liksom» virker å være strategien å gå for. Som Schjerven selv spådde, sitter også hun etter hvert med støpemasse mellom bena, og ser fornøyd ut på linje med noen som har funnet sin indre sangfugl på karaoke.

Det har ikke vært på grunn av at jeg skulle ligge med noen at jeg har dratt, men for å møte folk og ha en kul fest

Iva Karoline Schjerven, student

Twitterlegen Wasim Zahid: –⁠ Hvis du ikke er villig til å stå opp klokken fire, ønsker du det ikke sterkt nok

Sex og selvtillit

Etter som timene går, blir det flere og flere lettkledde kropper å se. De er alle i forskjellige former og fasonger, men har til felles at de oser av selvtillit og trygghet. Denne åpenheten og styrken rundt forskjellige kropper er noe av det som drar Schjerven, og hun mener det er noe av det viktigste man lærer på Juicebox.

Mye stønning: – Vi pleier ikke å få klager på lyd på festene våre. Lydene som kommer her ifra er bare de fra soverommet, og DE kan de ikke klage på, ler Sofia Su.
Mye stønning: – Vi pleier ikke å få klager på lyd på festene våre. Lydene som kommer her ifra er bare de fra soverommet, og DE kan de ikke klage på, ler Sofia Su.

–⁠ Her blir alle typer folk og kropper satt pris på, og det gir et bredere aspekt av kvinner enn det man får utenfra. Man trenger ikke å føle at man skal imponere noen når man kommer til arrangementene, og det er veldig lavterskel å delta, forteller Schjerven.

Su forteller at kvinnene i Juicebox kommer fra et bredt spekter av bransjer og bakgrunner. Det finnes altså ikke en typisk Juiceboxkvinne utenom at hun er åpen og har selvtillit. Og selvfølgelig har en viss attraksjon mot kvinner.

–⁠ Jeg tror jeg får en ganske stor variasjon av de som er streite, bifile, superlesbiske og alt imellom egentlig! Det er også viktig å huske at det ikke må være noe båssatt – sex er bare en annen måte å bygge en sterkere og dypere relasjon på, forklarer Su.

Finn favoritten: På Juicebox kan du prøve ut forskjellige sexleketøy. – Det er deilig å finne ut hva du liker før du kjøper det! sier Sofia Su, kvinnen bak konseptet.
Finn favoritten: På Juicebox kan du prøve ut forskjellige sexleketøy. –⁠ Det er deilig å finne ut hva du liker før du kjøper det! sier Sofia Su, kvinnen bak konseptet.

Inspirasjonen til å starte Juicebox fikk Su etter å ha vært på et tilsvarende arrangement i Los Angeles. Der ble hun minnet på hvor viktig seksuell frigjøring er, og bestemte seg for at Oslo sårt kunne trenge noe lignende. Hun mener byen preges altfor mye av regler og skamkultur.

–⁠ Jeg håper på en seksuell revolusjon, der vi kan omfavne vår seksualitet og oss selv, og ikke skammes over det. Gjennom Juicebox prøver jeg å få kvinnene til å føle hva seksuell frigjøring handler om, og normalisere hele «sexgreia». Det er ingenting negativt med å ha lyst til å ha sex, sier Su engasjert.

MGP-vinner Alexandra Rotan dropper sykepleiestudiene: for å satse på musikken

Leketid for voksne

–⁠ Lag en sirkel, jenter! Nå skal vi begynne å leke, sier Su og setter seg på gulvet.

Startleken er ganske uskyldig, men bidrar til at kveldens første kyss utveksles. Til den neste leken trenger Su fire frivillige som skal bindes for øynene. De blinde skal klemmes, gis komplimenter og kysses på av de andre. Den kjærlige stemningen velter over i latter og høylytt prat når fire nye får øynene dekket, og skal føle seg frem til hvem som eier hvilke pupper. Su forteller at de nå skal leke den offisielle Juicebox-leken, og kort tid etter ligger flere av kvinnene kun ikledd truse, tilberedt med krem, jordbær og sjokoladestrø som de andre kan spise. Det ser ut til at Su har nådd målet sitt med lekene.

–⁠ Jeg vil at de skal få løsnet opp litt slik at de også kan nyte seg selv mer. Jeg har også fokus på selvelsk, for det går veldig hånd i hånd. Å tjene penger på at kvinner får orgasme er verdens beste jobb, ler Su.

Jeg håper på en seksuell revolusjon, der vi kan omfavne vår seksualitet og oss selv, og ikke skammes over det

Sofia Su, skaperen av Juicebox

Klokken har bikket midnatt, og stemningen er så opphetet at det nesten dugger på vinduene. Su finner frem tau, og spør hvem som vil bindes først. Hun skal vise dem taukunsten shibari, en form for japansk bondage. «Iʼm moister than an oyster!" roper en av kvinnene. Det begynner å nærme seg punktet orgasme i programmet, noe det ser ut til at alle er klare for.

–⁠ Er dere sikre på at dere ikke vil være med? blir vi spurt, men takker høflig nei. Kvinnene vender tilbake til sitt, og vi skjønner at festen kanskje er over for vår del. Til tross for å ha fått en god mengde nye syn og inntrykk i løpet av kvelden, har ikke brynene mine hevet seg en eneste gang.

Susanna Wallumsrød om studietiden: forvirret, men ambisiøs

Bon appetit: –Jeg håper dere er sultne! Roper Su, og ber kvinnene forsyne seg av det menneskelige dessertbordet.
Bon appetit: –Jeg håper dere er sultne! Roper Su, og ber kvinnene forsyne seg av det menneskelige dessertbordet.