Fenger: – En låt man fort får dilla på, skriver Universitas' anmelder.
Fenger: – En låt man fort får dilla på, skriver Universitas' anmelder.Foto: Boris Camaca

Svømmebasseng:

–⁠ Grønnere på denne siden, ja!

Svømmebassengs ferske singel «Grønnere gress» er en sang som lar deg bade i et dansbart lydbilde.

Synthpop-gruppen Svømmebasseng har akkurat sluppet en helt fersk singel kalt «Grønnere gress». Den uanstrengte stemmen til vokalist Lars Sandbakken skuffer ikke i den nye låten, heller ikke resten av bandet. Musikantene i gruppen komplimenterer hverandre på en måte som gjør de fleste av låtene til Svømmebasseng behagelige å høre på.

Fikk du med deg denne? –⁠ Frem­tids­kul­tu­relt på Kultur­huset

Introen har en 'up-beat' melodi som vil få publikum til å sette ned ølglasset og storme dansegulvet. Dessverre stopper det litt her. Sangen er god, men har muligens for lite variasjon til å bli noe nytt og spennende. For det utrente musikkøret skiller hverken tekst eller melodi seg spesielt ut i mengden av norsk indie-rock-pop musikk.

Bandets nye singel kan minne om for eksempel musikk som gruppen Kommode har laget. Det at sangen er gjenkjennelig, er ikke nødvendigvis utelukkende negativt. Det betyr bare at singelen mangler det originale preget. Den bærer nemlig ikke samme særpreg som låten «Epleslang», fra Svømmebassengs forrige album Broder. Selv om sangen ikke oser av originalitet er den for all del god, og Universitas' anmelder spår at Svømmebassengs lyttere vil få dilla.

Les også: Sofia (27) arrangerer sexfester for kvinner

Gruppen har også sluppet musikkvideo til «Grønnere gress». En kunstnerisk video der bruken av håndholdt kamera og filter har gitt snutten en retro følelse, noe som funker skikkelig bra! Det er en stilig film som gjenspeiler seg i bandets beskrivelse av inspirasjonen de tar fra 1980-tallet. Dette tiåret med hårfrisyrer og klesplagg foreldre helst vil glemme. Derimot glemmer en ikke denne videoen med det første, bare sangen kanskje.