Godt samspill: Wildhagen leder bandet godt gjennom hele showet.
Godt samspill: Wildhagen leder bandet godt gjennom hele showet.

Fay Wildhagen:

–⁠ Vakkert, men forut­sig­bart

Universitas anmelder by:Larm 2019. På fredag spiller Fay Wildhagen på Sentrum Scene. –⁠ Med mye humor, «goofy» dansemoves og glimt i øyet sjarmerer hun stort, skriver Universitas' anmelder.

Temperaturen stiger i takt med at Sentrum Scene fylles opp. Røyk siver ut på scenen under lyden av trompet og saksofon. Fay Wildhagen beveger seg elegant ut og henger gitaren over skulderen.

Portrettintervju med Fay Wildhagen: –⁠ Det føltes ikke lenger som min musikk.

Wildhagen ble i 2015 nominert for Spellemannprisen og årets nykommer under P3 Gull for debutalbumet «Snow». I året som fulgte spilte hun over 70 konserter, med opptreden på Øyafestivalen og Roskilde, før det sa stopp. Nå er hun endelig tilbake med oppfølgeren «Borders».

Universitas' anmelder mener Giske leverte en svevende, rar og vanvittig kul opplevelse: –⁠ Fasci­ne­rende imper­fek­sjo­nisme.

Musikken er skjør og vakker visepop med innslag fra fremtredende trommer og blåsere. Hun starter rolig, men vokalen drukner litt i lyden fra bandet. Stemmen virker noe svak sammenlignet med de mektige instrumentene.

Med et lite mellomrom drar hun igang låten «New again» som nummer to.

–⁠ Oslo få høre, roper hun, men til tross for at den spilles en gang i timen på P3, klarer hun ikke helt å fange publikum.

Safario gjennomførte en solid konsert, mente Universitas' anmelder: –⁠ Jyplingen fra Holmestrand sprer glede og mer til.

Dette snus dog når Wildhagen halvveis ut i settet tar frem kassegitaren og det bryter ut allsang på bridgen. Trommene blir dypere og lydbildet mer solid. Derfra går det oppover. Med mye humor, «goofy» dansemoves og glimt i øyet sjarmerer hun stort.

Publikum klapper i takt og hun avslutter med en heftig gitarsekvens som får svetten i pannen til å glinse. Alt i alt en vel gjennomført konsert, helt i tråd med forventningene.

Slik var fredagen på by:Larm: –⁠ Det skulle vise seg å bli en magisk festivalkveld.