Høydepunkt: Girl in red er en av de mest omtalte artistene under årets by:Larm. Med millioner av avspillinger på Spotify er forventningene store.

Første offisielle vårdag på by:Larm

Universitas' anmelder startet fredagskvelden i en lang kø utenfor Blå. Der var det Girl in red som åpnet showet på dag to på by:Larm. Det skulle vise seg å bli en magisk festivalkveld.

Konsertene bærer preg av en stressende timeplan for publikum. De fleste vil få med seg alt, men det er mye å bite over på en gang. Dette merkes rett før Nils Bech går på Sentrum Scene, da det foreløpig er god plass i lokalet. Om artisten som var nominert til Spellemannsprisen 2016, med albumet «Echo», vil klare å fylle den store scenen blir et av kveldens store spørsmål.

Man stod kanskje ikke som sild i tønne under Bechs opptreden på den store scenen, men at det var et stort og engasjert publikum tilstede var det liten tvil om. Universitas' anmelder beskrev stemningen som euforisk.

Universitas' anmelder ble målløs av Nils Bech: –⁠ Han byr på ren kunst.

Et av kveldens, og egentlig festivalens, andre store høydepunkter var artisten Marie Ulven, bedre kjent som Girl in red. Hun har har fått mye omtale den siste tiden og kom virkelig på kartet da hun fikk prisen årets Urørt på P3 Gull. På by:Larm viste hun nok en gang hvorfor den prisen var fortjent.

Anmeldelsen av Girl in red på by:Larm kan du lese her: – Innfrir forventningene.

By:Larm drives fortsatt mye av bransjefolk og talentspeidere som vandrer mellom scenene. Våre anmeldere påpeker at det kan være med på et dempe stemningen et par hakk. Likevel viste de til flere eksempler hvor det ikke ble sånn.

Se flere bilder fra gårsdagen her:

Den unge MachoMayne imponerte nemlig stort på fredagskvelden i Melahuset. Den 14 år gamle rapperen var full av energi på scenen, og publikum var helt i sitt ess. Flere danset med, og rappere rappet i takt.

Anmeldelsen av den energiske MachoMayne kan du lese her: –Han har har en tilstedeværelse på scenen som mange ville misunnet han.

Universitas anmeldte flere konserter fredag kveld, og en av våre anmeldere fikk også sjekket stemningen på Mall Girl på Krøsset. Det ble rapportert om et skikkelig show, hvor Mall Girl rett og slett eide scenen. Publikum var i hundre og latet til å virkelig nyte konserten. Vår anmelder mener likevel at selve musikken ikke når like langt.

Fredagen på by:Larm inviterte ikke bare til full fest og dans, men også til mer følelsesladde og intime konserter. Iris informerte om at hun var nervøs da hun gikk på scenen på Ingensteds. Vår anmelder mente likevel at dette ikke syntes og at når dynamikken var på sitt beste fungerte det overraskende bra.

Les anmeldelsen her: –⁠ Store følelser fra en liten bygd.

DePresno viste til det samme intime preget, samtidig som denne konserten viste seg å være av den mer lekne typen. Han underholdt publikum, både med musikken og praten fra scenen.

Les her:

Alt i alt var fredagskvelden proppet med god stemning. Et variert konsertutvalg og et engasjert publikum, som feide gjennom hovedstaden på årets første vårnatt.