Magnetisk: – Det han fremfører nå er unikt og vil neppe kunne spilles likt flere ganger, mener Universitas' anmelder.
Magnetisk: – Det han fremfører nå er unikt og vil neppe kunne spilles likt flere ganger, mener Universitas' anmelder.

Bendik Giske:

–⁠ Fasci­ne­rende imper­fek­sjo­nisme

Universitas anmelder by:Larm 2019. –⁠ Giske gir en imponerende konsert med bruk av bare ett instrument.

Med armer dekket av hvite malingsstrøk, og kun iført et brunt plastforkle står Bendik Giske og varmer opp. Det er enda fem minutter igjen før konsertstart, men Blå nærmer seg allerede full kapasitet.

Debutalbumet «Surrender» handler i følge Giske om følelsen av å miste seg selv mens han danser til techno på en klubb, der fellesskap står i sentrum.

Universitas' anmelder mener Safario leverte varene: –⁠ Jyplingen fra Holmestrand sprer glede og mer til.

Giskes musikalske uttrykk ligger i en blanding av jazz- og elektronikalyder, men hans eneste instrument er saksofonen. Live spiller han alle elementer uten bruk av «looping» og «layering», noe som er vanvittig krevende. Selv sier han at han vil få frem det uperfeksjonerte i mennesker. Alle lyder som kommer ut av høytalerene kommer fra en mann og ett instrument.

Sammenhengende spiller første låt i hele ti minutter etterfulgt av stormende jubel fra publikum. Det er vanskelig å forstå hvordan Giske klarer å opprettholde både melodi fra saksofon, strupe og rytme. Men han gjør det. Han beveger saksofonen fra side til side og man kan se at lungene tømmes. Han gir alt. Det er ingenting annet enn imponerende.

Slik var andre dag på by:Larm: –⁠ Det skulle vise seg å bli en magisk festivalkveld, skriver Universitas' anmeldere.

Dette er en konsert for øyeblikket. Det han fremfører nå er unikt og vil neppe kunne spilles likt flere ganger. Det er det man kaller preformance art.

«Det var helt sykt», lyder det fra folket på vei ut, og de har sannelig rett. Giske leverte en svevende, rar og vanvittig kul opplevelse.

Universitas' anmelder mente Iris leverte varene: –⁠ Store følelser fra en liten bygd.