Oppgitt: Leder for Grønn liste, Linnea Alexandra Barberini, er oppgitt over papirbruken til Studentpakken.

Studentposer skaper splid:

–⁠ Hvorfor må man få alt på papir?

Studentpakken er for mange en positiv overraskelse, mens andre mener den er unødvendig bruk av både papir og plast.

Tirsdag 4. februar ankom studenter ved Universitetet i Oslo (UiO) lesesalene med semesterets studentpakke i hånden.

Hvert år deler markedsføringsbyrået Inform Media ut 125.000 poser til studenter over hele landet, under navnet Studentpakken. Posen inneholder en rekke små produkter, samt diverse rabattkuponger.

For mange kan dette fremstå som en hyggelig gest, men det er ikke alle som ser like positivt på utdelingen.

Les også: Vil bygge grønne studentboliger – men vet ikke helt hvordan

Unødvendig miljøbelastning

–⁠ Om man skal kjøpe noe av det man får rabatt på kan det jo være fint, men hvorfor må man få alt på papir når det finnes på nett? spør Linnea Alexandra Barberini, leder for Grønn liste – en av de studentpolitiske listene ved Universitet i Oslo.

Hun mener store deler av studentpakken fremstår som unødvendig, og forteller at de i Grønn Liste tidligere har diskutert pakken, men at de foreløpig ikke har tatt saken videre.

–⁠ Studentpakken ligger dessverre utenfor UiOs kontroll, og derfor er det andre saker vi heller vil prioritere, sier Barberini.

Universitetet i Oslo (UiO) har reklameforbud på campus, så Studentpakken må deles ut utenfor UiOs område. Barberini mener derfor at det ikke er mye mer UiO kan gjøre for å påvirke.

Fikk du med deg denne? Får kritikk for avtale med Equinor.

Jobber med saken

–⁠ Dette er noe vi har jobbet med lenge, forteller Gro Haarvik, daglig leder i Inform Media, som deler ut studentpakkene.

Haarvik sier miljø er noe de tenker på, og at de derfor vil bruke det materialet som passer best, og nevner at Statens forurensningstilsyn (SFT) har godkjent plastposene de bruker i Norge.

–⁠ Vi jobber også med å forbedre vår mobilapp til bruk av rabatter, som vi vil skal erstatte alle kuponger i fremtiden.

Hun forteller at mobilappen nå kan brukes, og vil være forbedret til høsten.

–⁠ Slik kan noe av utbyttingen skje, men det vil ta noen semestre før alt papir er erstattet.