— Kvinner har kjempet lenge for å gi deg en stemme, bruk den

— Kvinner kan ikke klage over skjev kjønnsfordeling i lederstillinger når vi ikke engang tør å ta ordet i forelesning, skriver journalist i Universitas, Thea Rosef.

Jeg smiler for meg selv i forelesningssalen fordi jeg vet alle svarene på spørsmålene foreleseren stiller. Kan dem til og med bedre enn han idioten som svarer. Men ikke faen om noen skal få vite det. Sikkert lurt å ikke rekke opp hånda for å supplere, så forelesningen får fortsette. I tillegg er jeg litt usikker på hvordan man uttaler Émile Durkheim korrekt. Jeg humrer fornøyd i skjegget idet foreleseren uttaler det slik jeg trodde, og klapper meg selv på skulderen — bra, Thea, ti hemmelige poeng til deg.

I Universitas i begynnelsen av november kunne du lese om studier som viser at menn dominerer i forelesningssalen. Forskere fra Cambridge University fant ut at kvinner mye oftere enn menn ikke stilte spørsmål høyt, selv om de lurte på noe, grunnet dårlig selvtillit. I Norge fant Lise Rakner, professor i sammenliknende politikk ved Universitet i Bergen (UiB), ut at kun tretten prosent av interaksjonene i timen kom fra kvinnelige studenter. Dette er uholdbart i 2018, og en endring må til. Men tro ikke at noe vil endres hvis du bare sitter der og ruger på kunnskapen din.

Bakgrunn: Kvinner tar ikke ordet i fore­les­ning: –⁠ Visste ikke at det var et problem

Det er provoserende at kvinner tar ordet så sjeldent. Vi stormer forbi menn på skolebenken, resultatmessig og i antall, men i forelesningssalen forblir vi tause. Tanken om at man lærer best i forelesning uavbrutt av spørsmål er godt innprentet, mener professor Rakner. Men hvorfor er dette et syn det virker som om stort sett kvinner deler? Det er klart det til tider kan være irriterende og oppstykkende med spørsmål og kommentarer fra salen, og altfor ofte handler dette mer om selvskryt enn å stille spørsmål som kan være til hjelp for alle. Men det betyr ikke at du som kvinne må «ta en for laget» og droppe å rekke opp hånda, fordi dyrebar tid allerede har rent ut. Har du ambisjoner om en lederstilling i fremtiden, forventes det at du har noe å bidra med. Ta det første steget her. Øv deg på å ta ordet, uansett hvor dumt du tror det er.

Selvtillit kommer innenfra, ikke fra Harald Eia

Hadde det enda vært sånn at kvinner fikk vist seg skikkelig frem på jobbintervju. At vi hadde spart på kruttet til den dagen det virkelig gjaldt, og ikke hatt interesse av å delta muntlig under utdanningen fordi vi ruget på hemmelig, overlegen intelligens. Men også i intervjusituasjon holder kvinner tilbake. Det amerikanske tidsskriftet The Atlantic omtalte i 2016 «The confidence gap», gapet mellom kvinners og menns tro på seg selv. Artikkelen viser til forskning om at kvinner er mindre selvsikre enn menn, og at dette er problematisk i et arbeidsliv som verdsetter selvtillit like høyt som kompetanse. Det er mildt sagt synd om lav selvtillit skal gjøre at en overkvalifisert kvinne snakker seg ned og ut av jobben, mens en underkvalifisert mann snakker seg opp og inn. Vi vil da ha den som er best kvalifisert til jobben? Beskjedenhet kan være kledelig, men det får da være grenser.

Universitas' kommentator: — Den ujevne kjønnsbalansen er akademias akilleshæl

Historien har vist oss at det ikke bare er lett å være kvinne. Samfunnet preger vårt syn på oss selv, og denne selvtilliten har tydeligvis blitt så mørbanka at vondtene fortsatt henger igjen. Harald Eia pekte i 2015 på noe han mente kunne være ubehagelig, men viktig å sette fokus på – nemlig at det menn sier og gjør interesserer menn mest. Han vil heller ha ros og anerkjennelse fra Otto Jespersen, enn Linn Skåber. Med slike holdninger i samfunnet er det vanskelig for kvinner å komme seg opp og frem, men skal man fortsette å la menn ha definisjonsmakten i 2018? At menn ansetter menn, og gutteklubber i ekkokamre får stå nedstøvet og urørt i tiår, er problematikk vi må ta tak i. Men gjør nå i hvert fall din del av jobben, og pass på at du stiller så sterkt du kan. Så kan vi protestere sammen på Eidsvolls plass etterpå.

Denne selvtilliten har tydeligvis blitt så mørbanka at vondtene fortsatt henger igjen

Kvinner har gjennom hele historien kjempet for likestilling, og du er her i dag, i forelesningssalen i Norge — du er jo på oppløpssiden! Du befinner deg nærmest i sjarmøretappen. Kvinner har kjempet lenge for å gi deg en stemme, så bruk den. Ja, det finnes kjønnsdiskriminering der ute, og mange ting påvirker selvtilliten til kvinner. Vi kan skylde så mye vi vil på ytre omstendigheter, men vi må først vende blikket innover. Selvtillit kommer innenfra, ikke fra Harald Eia. Lederstillinger går til de som er trygge på kvalitetene sine, og stoler på den kunnskapen de innehar. Ikke til flinke piker som dropper å si sin mening fordi er litt usikre på hvordan Émile Durkheim uttales.

Les også: — Her er 14 av 15 doktor­grader avlagt av kvinner