Dette tjener fore­le­seren din

Universitas har søkt opp hva akademiakjendisene tjener – så du slipper.

Så er det den tiden igjen, der man må vurdere om det er nysgjerrigheten eller selvrespekten som skal vinne frem. Skattelistene for 2017 kom ut i forrige uke, og dersom du lar selvrespekten vinne, selv om du lurer på hva dine forelesere tjener, vil vi hjelpe deg. Universitas har valgt ut et knippe tilfeldige akademiakjendiser, for å se hvordan ståa er på de ulike utdanningsinstitusjonene.

Millionlønninger

Blant dem har så mye som seks stykker en årslønn på over en million. På toppen av listen ruger psykologiprofessor Fanny Duckert på hele 1.473.650 kroner i inntekt. I vår pensjonerte hun seg og ble en emerita, etter 26 år ved Universitetet i Oslo. De neste på listen, sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen og historiker Terje Tvedt, ligger ikke langt bak, med årsinntekter på litt over 1,3 millioner.

Formuene til akademikerne er heller ikke til å kimse av. For der halvparten av vårt utvalg ikke har noen formue, har resterende halvpart i snitt over tre millioner. På tross av de varierende inntektene hos akademiakjendisene, kan vi ikke si at det står direkte dårlig til med gjengen på Øvre Blindern.

SiO-topp med millionformue

Også i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) sin ledergruppe vanker det både gryn og grunker. Med en inntekt på 2,1 millioner er det administrerende direktør Lisbeth Dyrberg som topper inntektslisten i sin organisasjon.

Direktør for eiendomsutvikling, Trond Bakke, som er den tredje på listen i SiO, har en årslønn på 1,5 millioner.

Direktørene for mat og drikke, eiendom og helse og rådgiving har også en inntekt på over en million, mens de resterende direktørene har trukket et litt kortere strå og havnet litt under.

På landsbasis ligger den gjennomsnittlige lønnen på tvers av alle sektorer på 535.900 kr i året, og det er kun faglig leder for SiOs foreninger, Mike Fürstenberg, som ligger under gjennomsnittet med en inntekt på 334.442 kroner.