Studentpolitikkere: Flere går inn for å kaste ut Akademika av Blindern. Det er en lurt, mener Universitas
Studentpolitikkere: Flere går inn for å kaste ut Akademika av Blindern. Det er en lurt, mener Universitas

UiO mangler en felles møteplass. Ja til bar på Frede­rikke­plassen!

En bar på Frederikke kan gjenskape den magiske stemningen fra det legendariske ølteltet, mener Universitas.

For ikke så mange år siden – men mange nok til at det nesten er glemt – lå et myteomspunnet øltelt midt på Frederikkeplassen. Hver eneste sensommer samlet nye studenter, gamle studenter, professorer, teknisk ansatte, og dekaner seg for å nyte semesterstart på tvers av alder og fakulteter. Så ble det borte.

Bakgrunn: Disse vil kaste Akademika ut av Blindern, og erstatte det med bar

De siste årene har Universitas fått flere henvendelser fra forsmådde øltelt-entusiaster. De lurer på hva som har skjedd med deres elskede plastduker og tappekraner. De kaller det en skandale at det er forsvunnet, og de lengter tilbake til den svunne tiden, da de kunne fordype seg i pensum på dagen og diskutere det med foreleseren på natten.

Savnet: Glem ikke ølteltet

Nå kan likevel løsningen være her. De siste årene har Akademika leid lokaler i Kristian Ottosens hus – selve navet på Blindern – rett ved siden av Frederikkeplassen. Neste år utløper imidlertid denne avtalen ut. Et perfekt tidspunkt for å erstatte bokhandel med bar.

Det er ingen grunn til at en pensumformidler skal ha UiOs beste beliggenhet. En studentdrevet bar med både inne- og uteservering kan utnytte lokalene til det fulle – og gjenskape den magiske stemningen fra ølteltet.

Svaret som kom: Vi drepte ølteltet, men ikke stemningen

Universitas korrigerer: I en tidligere versjon av lederen sto det at Cosa Nostra – sammensvergelsen av studentforeningene – var i mot bar på Frederikkeplassen på grunn av frykten for konkurranse. Dette stemmer ikke. Cosa Nostra har bestemt seg for at de ikke vil ta del i driften av et mulig utested, men har ikke tatt stilling til om de ønsker en bar på Frederikke eller ikke.