SiO stengte Kringsjå-pub: –⁠ Det er løgn.

I september 2016 ble studentpuben på Kringsjå stengt, til tross for at den ble mye brukt. SiO kan ikke love at den kommer tilbake.

–⁠ Det er jo ikke akkurat typisk nordmenn å banke på dører for å skaffe seg venner, sier Christoffer Surdal, leder i velferd- og studentbylista ved Universitet i Oslo.

Han reagerer på at studentpuben på Kringsjå ikke har blitt gjenåpnet etter stengningen. Han bor selv på Kringsjå og mener at studentpuben var vesentlig for å skape sosial trivsel i studentbyen.

STUDENTPUBER UNDER ANGREP: Advokatfirma sponset universitetet med hemmelig beløp. Nå forvises de fra universitetet

–⁠ Jeg har nå fire venner på Kringsjå, og de møtte jeg via denne puben. Nå bygger de enkeltmannsboliger, og det vil si at det ikke vil være noen sosiale samlingspunkter i det hele tatt, sier Surdal.

Han tegner et bilde av en pubquiz som alltid var full, og av studenter som hadde det gøy med god musikk og godt selskap. Puben ble flittig brukt og var et tilbud mange benyttet seg av.

–⁠ Nå senkes trivselen så til de grader. Kringsjå er så langt fra sentrum, og det blir langt å dra for å treffe folk.

STUDENTPUBER UNDER ANGREP: Vil erstatte kro med 3D-printere

Skulle pusses opp

Puben ble i utgangspunktet stengt fordi lokalene skulle pusses opp og omgjøres til boliger. Surdal forteller at han og vennene hans ble svært engasjert i å bevare puben, og dermed ble velferd- og studentbylista til.

De tok saken til Velferdstinget, som vedtok at det skulle være en studentpub på Kringsjå. Dette ble tatt opp i hovedstyre i SiO.

Dermed fikk Surdal inntrykk av at puben skulle gjenåpnes, men da det ikke skjedde noe mer, tok han kontakt med SiO. Da kom det fram at puben hadde fått klager på støy, noe Surdal forteller at de ikke hadde hørt noe om. Det ble også ymtet om at puben var ekskluderende, noe Surdal avviser på det sterkeste.

–⁠ Det er løgn. Det var åpent for absolutt alle.

Liker du alkohol? Universitas' store juleøltest

–⁠ For tidlig å si

I en e-post skriver Gabrielle Legrand Gjerdset, styreleder i SiO, at de holder på å bygge ut Kringsjå. Da vil de også oppgradere uteområder og tilbudene i studentbyen.

–⁠ Fellesarealer på Kringsjå er noe styret ønsker å prioritere og anser som viktig for miljøet. Men det er mange elementer som skal klaffe her. Det er for tidlig å si om det er pub eller andre sosiale serveringssteder som kommer, skriver hun.

Gjerdset er imidlertid enig i at sosiale møteplasser er viktig, og sier at de skal legge godt til rette for det både inne og ute på Kringsjå.

–⁠ Det er mulig å benytte lokalene til Amatøren på Sogn inntil videre.

...Eller har det blitt litt for mye? Når alkoholen tar overhånd