Motivert: Vilde Sofie Noreng  (til høyre) håper avisa blant annet kan bidra til å gjøre studentene mer bevisste på prosjekter og utstillinger som foregår på Westerdals.
Motivert: Vilde Sofie Noreng (til høyre) håper avisa blant annet kan bidra til å gjøre studentene mer bevisste på prosjekter og utstillinger som foregår på Westerdals.

Westerdals får egen student­avis

–⁠ Vi skal være mer Natt og Dag enn Dagens Næringsliv, forteller redaksjonssjefen.

–⁠ Vi er åpne for kronikker og kunstneriske tekster. Den eneste saken som er i gang foreløpig er en irritasjonssak om en dør, med en ironisk og humoristisk vri, som vi håper folk vil kjenne seg igjen i, forteller Vilde Sofie Noreng, redaksjonssjef i den nye studentavisen.

Sammen med redaktør Dina Marie Vatne og kommunikasjons- og markedssjef Albertine Jensen, er hun nå i gang med planleggingen av en studentavis ved Westerdals.

Noreng forteller at behovet for en studentavis meldte seg etter at Westerdals slo seg sammen med Nordisk Institutt for Scene og Studio og Norges Informasjonsteknologiske Høgskole.

–⁠ Vi trenger et knutepunkt mellom campusene. Det ønsker vi å være. Nå har vi en fordel fordi vi har masse ulik kompetanse, fordelt på de forskjellige campusene, sier Noreng.

Les: Avgangselever på Westerdals trosser protester og lanserer et vitenskapsmagasin

Ikke en nyhetsavis

Den nye studentavisen skal primært være for studenter ved Westerdals fordi det de skriver om i størst grad vil omhandle dem. De vil satse på å kunne appellere til alle fem avdelingene ved høyskolen, og derfor vil de ta inn journalister fra flere programmer, ikke bare tekst og skribent. De har imidlertid ingen planer om å være en kritisk nyhetsavis, forteller Noreng.

–⁠ Vi vil ha bransjestoff, som intervjuer med tidligere studenter som jobber innenfor relevante bransjer, slik at man kan se hva de driver med nå. Vi har ikke tenkt å satse på «dagens nyheter», men å ha saker som er litt mer uavhengig av tid.

–⁠ Hvis du måtte velge, vil dere være studentenes Aftenposten eller studentenes VG?

–⁠ Altså, vi har sagt at vi vil være litt mer Natt og Dag enn Dagens Næringsliv. Vi vil være litt magasin-aktig. Det er studentene vi vil interessere, så vi vil ha saker som opptar dem.

Vil skrive om studentenes prosjekter

Noreng håper avisen kan gjøre flere oppmerksomme på ting som skjer med skolen, men som ikke nødvendigvis skjer i skoletiden. For eksempel har de planlagt spalten «Hva skjer på Westerdals».

–⁠ Der vil det stå om prosjekter studenter har, for eksempel interne prosjekter eller utstillinger og lignende, fordi det skjer så utrolig mye. Ledelsen har også spurt om vi kan samarbeide om nyhetsbrev, som vil gå mer på hva som skjer i ledelsen på Westerdals.

Mangler navn på avisen

Noreng forteller at ambisjonen foreløpig er å ha to utgaver i semesteret. Det første vil komme over nyttår, i slutten av januar.

–⁠ I redaksjonen har vi journalister, fotografer og en art director. Det eneste vi ikke har på plass er en grafisk designer. Vi ønsker kun folk fra Westerdals i redaksjonen, sier Noreng.

–⁠ Har avisen noe navn ennå?

–⁠ Arbeidstittelen så langt er Westerdals’ studentavis, så vi er veldig i planleggingsfasen, sier Noreng og ler.

–⁠ Så dere har ennå ikke planlagt hvordan dere skal utkonkurrere Universitas?

–⁠ Vi har jo en litt mindre, spisset målgruppe. Vi har ikke som mål å utkonkurrere for å si det sånn, men for oss er det snakk om å ha noe av Westerdals-studenter, med Westerdals-studenter og for Westerdals-studenter. Og vi vil jo også ha et mindre opplag, så det er kanskje ikke så lett å sammenligne oss.