Student­po­li­tikk i praksis

Ettersom landsmøtet til NSO bekreftet at politikk ikke selger, har vi plukket opp litt skrivetips fra Universitas.

Nok en gang har studentpolitikerne blitt bestet av den frie presse. I et knusende satirisk innlegg sist utgave maler Universitas et tydelig bilde av hvor selvhøytidelig, komplett meningsløs og ekkel studentbevegelsen er.

Les også: Politikk i praksis

Stemningsrapporten fra NSOs landsmøte var spennende lesning for oss på Villa Eika som faktisk åpner studentavisen for noe annet enn quizen. Heldigvis går studentenes penger til å drive en avis som kan fortelle oss nøyaktig hvor dårlig studentbevegelsen forvalter studentenes penger.

Vi skal ikke lyve – selvfølgelig blir det sukk og tårers gnissel på Villa Eika når den triste tilværelsen vår blir tatt slik på kornet. Et øyeblikk løftes sløret fra øynene våre, og vi tvinges til å innse at til tross for uendelige festtaler, møtepils og lobbing på hotellrom er vi fremdeles bare en litt eldre og mer sliten versjon av de ungene som satt inne i friminuttet på ungdomsskolen. Kidsa som brukte fritida på operasjon dagsverk, elevråd eller juleballkomiteer – i mangel på faktisk sosial status eller venner. Selvinnsikten varer heldigvis ikke lenge før vi kan ruse oss på neste møte med rektor eller kunnskapsdepartementet.

Vi på Villa Eika setter egentlig pris på å være skyteskiver som studentjournalistene kan spisse de satiriske pennene sine på. De fortjener jo også et tidsfordriv mellom sommerjobbene i VG og Klassekampen. Noe å gjøre mens de øver seg opp til å bli akkurat passe sarkastiske og nihilistiske til å gjøre karriere i Natt og Dag. Vi er jo tross alt veldig opptatt av arbeidslivsrelevante utdanningsløp.

Dekningen av landsmøtet til NSO bekrefter det vi lenge har mistenkt – at politikk ikke selger. Så nå har vi plukket opp litt skrivetips fra Universitas. Innstendige oppfordringer er byttet ut med sarkasme, og budskap er byttet ut med metaforer. Nå krysser vi fingrene og håper på at dette innlegget seirer der andre har feilet. At vi har knekt koden, valgoppslutningen på UiO går opp til 100% og regjeringen innfører 11 måneders studiestøtte. Nei vent, det siste har allerede skjedd takket være de svette nerdene som brukte sist helg i Lillestrøm.