Ikke for snille: SBIO-leder Espen Haugen synes ikke BI er for snille når de setter karakterer, selv om de og NHH gir klart flest toppkarakterer på masteroppgavene. Arkivfoto: Line Hårklau

BI og NHH gir flest A-er og B-er

85 prosent av alle masteroppgaver i økonomi har de siste åtte årene fått karakteren A eller B, men SBIO-leder Espen Haugen synes ikke BI er for snille.

En ny rapport fra Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdannelse (NRØA) viser at de aller fleste masterstudenter i økonomi får toppkarakter, skriver DN.no.

Tendensen er klarest på BI og Norges handelshøyskole (NHH), som gir ut langt flere A-er og B-er enn sine mindre konkurrenter.

–⁠ Det er en oppfatning fra rådet at med så store kull er det urimelig mange som får A og B, sier leder for NRØA, Bjarte Ravndal, til DN.no.

Les også: Vil fjerne karakteren «E»

Espen Haugen, leder av Studentforeningen ved BI i Oslo (SBIO) er derimot ikke enig i at BI er for snille med karakterene.

«Vi har stor tiltro til at BI gjør en god og objektiv jobb når det kommer til karaktersetting.»

Espen Haugen, leder av Studentforeningen ved BI i Oslo (SBIO)

–⁠ Jeg har ikke inntrykk av det. Sett fra studentforeningens side har vi stor tiltro til at BI gjør en god og objektiv jobb når det kommer til karaktersetting, sier han til DN.no.

Les også: Frykter for pasientsikkerheten: Eksplosiv masterveks

–⁠ Jeg er opptatt av at alle, uavhengig av skole, får den karakteren de har fortjent, og at alle studenter stiller på lik linje når man skal søke jobb, legger han til.

I vår ba NRØA institusjonene bli strengere med karakterene, og til neste vår kommer en ny karakterbeskrivelse.

Les også: Spår økonomoverskudd

–⁠ Statistikken er for tung mot A og B. At så mange prosent er fremragende, er neppe sånn det skal være, sier Ravndal.

I en stikkprøve som ble gjort på tolv masteroppgaver med toppkarakterene A og B, ble ni justert ned etter å ha blitt bedømt på nytt.